De badkamer

Liefde voor badkamerdesign? Ontdek X²O op Cocoon 2018

X²O is aanwezig op dé designbeurs van Vlaanderen: Cocoon! 
Op de beurs pakt X²O uit met de laatste nieuwe trends op vlak van badkamers. Hieronder lijsten we ze alvast even op voor jullie.

Een inspiratietocht door de badkamerexpert
Het assortiment van X²O is dit najaar opvallend gegroeid! Innovatieve designs en kwaliteitsvolle producten zorgen ervoor dat de badkamerliefhebber ongetwijfeld zijn perfecte badkamermatch zal vinden. X²O streeft er dan ook naar om als badkamerspecialist élke badkamerfan aan te spreken. Tijdens de Cocoonnocturne op 25/11 organiseert X²O dan ook inspiratietochten door hun stand.
Tijdens deze wandeling vertellen zij over de laatste trends, maar geven ook heel wat informatie over materialen en combinatiemogelijkheden. Ideaal dus als je op zoek bent naar wat badkamerinspiratie. Je kunt je hiervoor inschrijven bij het aanvragen van je duoticket (zie onderaan de pagina). 


Stijlvolle spiegels

Een badkamerspiegel is niet enkel essentieel, maar kan je badkamerruimte tot een hoger niveau tillen. Een spiegel is namelijk méér dan enkel een reflecterend oppervlak. Je badkamerspiegel en badkamermeubel vormen samen een geheel, maar dat wil niet zeggen dat je spiegel dezelfde vorm moet hebben als je meubel. Overwoog je al eens twee verticale spiegels naast elkaar voor een verfrissend en uniek effect?

Of een ronde spiegel die je elke ochtend als een zon tegemoet straalt?
De juiste spiegel betekent een wereld van verschil voor je badkamer. Een kleine badkamer laat je eenvoudig groter lijken met behulp van een spiegel. En heb je altijd last van een aangedampte spiegel? Dan word je ongetwijfeld blij van een spiegel met anti-dampfunctie. Zoek je een elegante manier om je badkamer extra te verlichten én meer sfeer te creëren, dan is
een spiegel met ingebouwde LED-verlichting de perfecte oplossing.
Om in te kaderen
Doucheprofielen heb je sowieso nodig, maar wist je dat ze kunnen bijdragen aan het design van je badkamer? Zet ze extra
in de verf door te kiezen voor een ‘framed douche’ waarbij het subtiel mat zwart gelakt aluminium kader je douche prachtig
omkaderen.
Een geheel nieuwe invulling van een badkamermeubel: een strak frame, gecombineerd met een houten werkblad
met grillige rand, die doet denken aan de doorsnede van een boom. In combinatie met één of twee opzetwaskommen naar jouw smaak, heb je een uniek badkamermeubel waar je nooit op uitgekeken raakt.
Zwarte accenten
Subtiele zwarte elementen zoals zwarte frames maken een groot verschil. Ook zwart kraanwerk is ideaal om contrast te creëren aangezien wit in de meeste badkamers dominant is. Wil je meer dan enkel zwarte accenten? Dan val je ongetwijfeld voor een
badkamermeubel in een prachtig warme houtsoort, zoals black oak. De donkere kleur vormt een prachtig geheel met het zwarte kraanwerk en een zwarte “framed douche”. Naast zwart kraanwerk, kan je ook kiezen voor een meubel met geïntegreerde
metalen handgrepen in zwart, zoals de Balmani Dentro. Het zwarte handvat zorgt voor een toffe afwerking en zorgt net voor dat beetje meer.
Matte afwerking
Een matte afwerking is wat ons betreft de nieuwe tijdloze klassieker. Mat geeft je badkamer een zachte, chique uitstraling. Je kan kiezen voor enkele matte elementen of een volledig matte badkamer: zélfs je douche en toilet zijn in matte uitvoering beschikbaar.
Maak het geheel af met een Solid Surface wastafeltablet en een wit frame. Dit geeft je badkamer een zeer open en licht gevoel.
Combine your Elements
Ook binnen Balmani Mitra Elements zijn er heel wat nieuwe aspecten terug te vinden. Zo zijn matte solitaire wastafels het
nieuwe it-item. Het elements- assortiment geeft je de kans om je badkamer volledig te personaliseren.
Trends combineren
Deze trends staan niet los van elkaar. Integendeel, ze vullen elkaar perfect aan. 
Kan je niet kiezen en wil je ze liefst allemaal in huis halen? Het is allemaal mogelijk!
X²O combineert naar hartenlust op Cocoon, en jij bent uitgenodigd.
Ga jij graag gratis naar Cocoon? ​

Vraag hier je tickets aan en ontvang ze helemaal gratis in je mailbox. 

Tot binnenkort!

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in