Aanbevolen partners

detremmerie logo
samsung logo
X²O logo
De badkamer

Wetenschappers ontdekken het geheim van perfecte douche

Britse wetenschappers hebben het geheim ontdekt van een perfecte douche. Aan de hand van meer dan 1000 proefpersonen, en neurologische tests konden ze achterhalen welke sensaties ons gelukkig, relaxt, en tevreden maken.


De sterke van de sproeiknop, de waterdruk, de ecologische omstandigheden, het privacygehalte, de duur van een douchebeurt, en de temperatuur zijn bepalend voor het soort douche-ervaring.

"De perfecte douche creëren is geen makkelijke opdracht. Door te spelen met de temperatuur van het water en de sterkte van de doucheknop kan je voor een ontspannende of net oppeppende douche kiezen. Wanneer we deze sensaties creëren wordt er endorfine in ons brein vrijgelaten waardoor we ons positief en gelukkig voelen ", vertelt Professor Lewis van het Britse Mindlab International.

"Bovendien bevat onze huid duizenden zenuwen, die stuk voor stuk gestimuleerd worden, waardoor de douche een intense en extreem aangename sensatie teweegbrengt", besluit de wetenschapper. De doucheformule wordt nu bekeken door de Engelse doucheproducent Mira Showers.

Bron: www.hbvl.be/she

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in