De badkamer

Wellness thuis

Aanbevolen partners

X²O logo
Sauna, spa, jetdouches, … Meer en meer wellness elementen maken hun opwachting in uw en mijn badkamer. De wellness-technieken passen zich daarom almaar beter aan die nieuwe markten aan.
De afgelopen jaren is de badkamer geëvolueerd van een plek voor hygiëne tot een ruimte voor ontspanning. Het is aangenaam er tijd door te brengen en er te ontspannen. De inrichting van de badkamer speelt in op dat nieuwe gebruik: het is niet alleen functioneel, maar ook decoratief en comfortabel. Om die wellnessbeleving in de badkamer nog te versterken, ontwikkelen heel wat fabrikanten nu wellness-apparatuur die geschikt is voor de particuliere badkamer. Of je ze nu beschouwt als een luxe of een noodzaak, de keuze is heel gevarieerd en de technologie meer en meer verfijnd.
Enkele trendsetters zien in de toekomst ook fitnessapparaten in de badkamer verschijnen, om het idee van ontspanning te vervolledigen. Voor het zover is, presenteren we je enkele ideeën om de welzijnsfactor van je badkamer te verhogen, ongeacht je budget.

Zeg niet zomaar douche

Vergeet de douche. Na de klassieke douche en de multi-jetdouche zien we de ontwikkeling van complete systemen: douchecabines die naast stoom ook voor muziek en licht zorgen. Ze creëren zo een totale wellness-ervaring. Vaak kun je deze douchecabines koppelen aan je tablet of smartphone om de muzikale sfeer en belichting vooraf te programmeren. Spijtig genoeg zijn er nog niet veel fabrikanten die de mogelijkheid bieden die aanpassingen van in de douche aan te passen.
Voor wie een kleiner budget heeft, zijn er eenvoudigere oplossingen zoals een kleine waterdichte bluetooth speaker aangepast aan de badkamer of een chromotherapiesysteem, massagestralen enzovoort.
Ook verschijnen er meer en meer XXL douches. Je hebt niet langer de indruk onder de douche te staan, maar in een warme regenbui of onder een aangename waterval. Informeer je vooraf wel over het waterverbruik van deze douchesystemen om onaangename verrassingen achteraf te vermijden.

Een spa voor thuis

Daar waar de douche vooral praktisch is, brengt het bad toch ook al een ontspanningsfactor. De ervaring kan echter nog veel verder gaan met hydrotherapiesystemen, aromatherapie of kleurentherapie, die alle zintuigen prikkelen. Je kunt dus rekenen op een ontspannen sfeer, die je ook oppept met behulp van de gebruikte geuren en kleuren.
Sommige spa’s hoef je niet leeg te laten lopen na het gebruik. Ze houden het water bovendien op temperatuur na het gebruik, waardoor je ze heel snel en eenvoudig opnieuw kunt gebruiken. Een spa kan ook uitgerust worden met een afdekzeil of –scherm of zelfs weggeschoven worden onder een bankstel om wat meer tijd in de badkamer door te brengen.
Tot slot is de spa ook niet langer beperkt in zijn vorm. Een wellnessbad kan verschillende vormen aannemen om het comfort te verhogen en plaats te bieden aan meerdere gebruikers.

Sauna, stoombad en consorten

Hoewel ze niet voor ieders budget toegankelijk zijn, vind je almaar vaker sauna’s en hammams in de particuliere woningen. De fabrikanten hebben de grootte van hun sauna’s aangepast met compacte modellen voor één tot twee personen. Net zoals in de douche en het bad willen we een ruimere ervaring, waardoor ook de sauna aanvulling krijgt met andere technologieën. Er zijn ook twee- en zelfs drie-in-één oplossingen, zoals cabines die douche, hamam en sauna combineren.

Kleine accessoires, groot effect

Wellness in de badkamer beperkt zich niet tot al die technologische voorzieningen. Het is bovenal een sfeer. Met weinig geld, maar een rijke verbeelding is het mogelijk de badkamer om te vormen tot een aangename cocon. Naast de traditionele kaarsen – al dan niet geparfumeerd – kun je de badkamer sfeervoller maken met warme tapijten, luxueuze badjassen, een aangename muzikale sfeer en eventueel aangepaste verzorgingsproducten. Natuurlijk licht en aangepaste kleuren helpen mee de juiste sfeer te zetten. 

Auteur: Marie-Eve Rebts – mei 2016

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in