Aanbevolen partners

detremmerie logo
samsung logo
X²O logo
De badkamer

Welke afvoer voor een inloopdouche?

Voor een inloopdouche kies je een afvoer met een afvoerdebiet dat aangepast is aan het waterdebiet van de douchekop. Op die manier vermijd je dat de badkamer onder water komt te staan bij elke douche. Ook de plaats van de doucheafvoer is belangrijk. Enkele tips.

Soorten afvoeren voor inloopdouches

Voor een inloopdouche bestaan er verschillende soorten afvoeren. Gewone afvoersystemen – sifons met een afdekking naar keuze – of douchegoten. Tegenwoordig bestaan er zelfs douchegoten die je niet in de vloer maar in de muur inbouwt.

  • Er bestaan afvoergarnituren van 60 mm, in verschillende versies en met verschillende afvoervermogens, van 0,5 l/s tot 1,4 l/s. Die laatste afvoer is nodig als je een douche-installatie hebt met regendouche die tot 120 liter water per minuut geeft. Denk aan een wellness installatie met grote regendouche, zijsproeiers, massagestralen, enzovoort
  • Bepaalde douchebaksystemen voorzien ook in een kruipwaterafvoer (water dat bijvoorbeeld langs de niet goed afgesloten naden/voegen rond de douchebak onder de douchebak terecht komt)
  • Standaard douchekoppen hebben een waterdebiet van 7 tot 12 liter per minuut. Een afvoerdebiet tussen 15 en 30 liter per minuut is zeker voldoende, gesteld dat de afvoer niet vlakbij de douchedeur of doucheopening zit.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in