Aanbevolen partners

Colora
Verf en behang

Vijf eigenzinnige kleuren met een eigen verhaal

Wat krijg je wanneer je een gevierde modeontwerpster haar creativiteit laat botvieren op een collectie wandverven? Levis Ambiance nam de proef op de som en deed Veronique Branquinho de designercollectie ‘Histoires’ ontwerpen: vijf opvallend aanwezige kleuren die van de muur spatten.

Histoires

De Belgische modeontwerpster Veronique Branquinho heeft voor Ambiance een nieuwe designercollectie ontworpen, Histoires. Ze dompelt je onder in een complexe wereld vol mysterie en schenkt je een interieur in kleuren die sferen creëren en verhalen vertellen. Van maanbeschenen berkenbossen, soft-erotische films, Franse muziek en snelle auto’s.

Moondust

Zilveren metallics ogen industrieel. Of zijn ze net mysterieus chic? Alles hangt af van de materialen rondom. Combineer zilver met neutrale basiskleuren, zoals zwart en wit, die zich niet opdringen en het metallic effect op-en-top laten schitteren.
Breng metallic verf op een oneffen muur aan. Het lichtspel zorgt ervoor dat het metallic effect extra schittert. Bovendien laat de structuur van de muur alle nuances van de kleur mooi uitkomen.

Racing Green

Groen werkt rustgevend en zet zichzelf op de achtergrond. Je raadt al waarom de kleur zo vaak in bibliotheken gebruikt wordt en waarom ze de backstagekamer voor artiesten ‘the green room’ noemen.
Combineer het donkere Racing Green met Leliewit. Dat is een van de weinige witnuances die de omgevingskleuren niet reflecteert en dus niet grauw wordt, zelfs bij weinig licht.

Chalet Charme

Bruin past perfect bij natuurlijke materialen en is heel praktisch rond een open haard. Het verbergt vuil en roetaanslag, brengt het vuur op de voorgrond en biedt zelf warmte als de haard niet brand.
Met Safari op de salontafel vul je het natuurlijke gevoel aan. We plaatsen het groen bewust niet naast het bruin op de muur om een camouflagegevoel te vermijden.

Belle de Jour

Blauw is niet altijd koud. Belle de Jour, bijvoorbeeld, maakt helemaal geen kille indruk. Ze vergroot de kamer en past uitstekend bij zandkleuren als Leem, Amandel en Klei. Ook mooi bij meubels uit natuurlijk, licht hout.
Een koele kleur op het plafond verhoogt de ruimte, terwijl een donkere kleur het plafond naar beneden drukt. Felle of donkere kleuren op je plafond profileren het als eyecatcher. Mooi in je slaapkamer of in doorgangsruimtes als een hal of inkom.

Room on Fire

Wil je alles in één kleur? Zo creëer je een warm nest, een afgescheiden ruimte die geborgenheid biedt. Vaak heel mooi in de slaapkamer, het salon en de leeshoek. Wees wel spaarzaam met de kleuren van accessoires. Kies er één of twee en houd je daar aan.
Rood creëert drama, is intens, warm en dekt toe. Het geeft onmiddellijk een uniek karakter aan ruimtes die anders vaak gezichtsloos blijven: gastenkamer, berging, wc. Rood combineer je best met Wit. Dat leidt de aandacht niet af.

Info: Levis Ambiance

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in