Aanbevolen partners

Colora
Verf en behang

Tips voor het bureau

Zelfs in een functionele ruimte als een home office is het belangrijk om het gezellig te houden. En wat doe je met een tienerkamer waar het kroost zich ook op zijn schoolboeken zou moeten concentreren? Isabelle De Ganck, kleurenadviseur bij AkzoNobel, geeft kleurentips.

Een bureau is per definitie een werkplaats, maar hoeft de inrichting daarom saai te zijn? Helemaal niet! Kies om te beginnen een vrij neutrale basiskleur. Daar voeg je best een actieve of stimulerende kleur aan toe. Plaats deze kleur echter niet in het volle zicht van je werkplaats. De kunst is immers om actief en geconcentreerd te blijven, zonder teveel visuele prikkels. Plaats een accentkleur dus bij voorkeur achter je, of op één van de zijwanden.

Groot of klein?

Als je bureau in een kleine ruimte staat, kies je best voor een koude kleur. Een warme kleur zou de kamer te vlug benauwend maken, terwijl je met koudere kleuren het ruimtegevoel kan versterken. Voor een groter bureau geldt precies het omgekeerde. Koudere kleuren zouden het ongezellig maken. Zeker voor een grote kamer met veel licht, kan je warmere en eventueel donkere kleuren kiezen.

Het juiste bureau

Ook voor het bureaumeubel zelf kies je beter een neutrale kleur, zeker wat het werkblad betreft. Kleur kan je altijd toevoegen met leuke accessoires. Ook over de plaats van het bureau moet je even nadenken. Met de rug naar de deur zitten, geeft bijvoorbeeld een minder geborgen gevoel. Een mooi uitzicht door het raam echter, is bevorderlijk voor de sfeer.

Wat met de tienerkamer?

Wat als je tiener helemaal gek is op felle kleuren en de hele slaapkamer knalrood wil? Dat is niet meteen de aangewezen kleur om rustig te studeren. Dit kan je oplossen door een compromis. Schilder in dat geval drie muren in het rood en de muur waarop het bureau uitkijkt in het wit of een andere rustige kleur. Een andere tip om overdaad te beperken is om alle decoratie samen te voegen op één accentmuur.

Auteur: Isabelle De Ganck – Levis – Akzo Nobel – december 2011

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in