Aanbevolen partners

detremmerie logo
samsung logo
X²O logo
De badkamer

Verrassend design

Door samen te werken met Limburgse designers bewijst Lambrechts dat creatieve en unieke producten je badkamer kunnen opvrolijken.


Ben in bad

Na een lange werkdag heerlijk languit tot rust komen in het warme water, het kan zo’n deugd doen. Met het unieke Ben in bad til je die belevenis tot een nog hoger niveau. Dit ergonomische bad volgt namelijk de ruglijn van je lichaam en heeft een steuntje voor je hoofd, zoals bij de kapper. Het waswater van je haar wordt bovendien in een apart bassin opgevangen, zodat je badwater proper blijft. Ook op vlak van ecologie scoort dit bad. Om je heerlijk onder te dompelen heb je voldoende aan 95 liter water, terwijl dit bij andere baden gemiddeld 150 liter is. Verder zit er aan de achterzijde van het bad een verwarmingselement dat niet alleen het badoppervlak, maar meteen de hele badkamer opwarmt.

Ben in bad werd ontwikkeld door Ben Steensels in opdracht van Bart Lens van Lens°Ass architecten uit Hasselt en won de Ovam Ecodesign Award professional ’09.


Wake up

Functioneel, verrassend en doordacht, zo kan je het Wake Upbadkamermeubel het best omschrijven. Het bovenste gedeelte bestaat uit een spiegel die even breed is als het meubel. Uniek is echter de kleine, opliggende ‘vergrotingsspiegel’ die je eenvoudigweg naar je toe kan schuiven. Ook het middenstuk is bijzonder handig. Het blad naast de centrale porseleinen wastafel is immers verschuifbaar. Dat betekent dat je eronder al je spulletjes kwijt kan en ze bij het dichtschuiven van het blad toch mooi aan het oog onttrokken zijn. Ook de stopcontacten zijn op deze manier mooi ingewerkt. Om je nog extra opbergruimte te bieden, is de onderste kast opgebouwd uit laden.

Het Wake Up-badkamermeubel is van de hand van Roel Vandebeek. Hij startte eind 1996 zijn eigen ontwerpbureau Beek Design in Maasmechelen en werkt sindsdien freelance voor bedrijven in binnen- en buitenland in zeer uiteenlopende sectoren: meubilair, verpakking, huishoudproducten, verlichting,…


Eb & vloed

Op het eerste gezicht lijkt dit een gewoon kastje, maar laat je niet misleiden. Wat er dan zo speciaal is aan het ontwerp? Het boventablet van het meubel is verstelbaar en kan afhankelijk van de situatie dieper, hoger of op eenzelfde hoogte met de rand geplaatst worden. Daarnaast heeft het Eb & Vloed-meubel wieltjes en kan je het dus gemakkelijk van plek veranderen. Het is uitgevoerd in prachtig lakwerk en de corian-bovenframe kan dienstdoen als handdoekdrager. Door het subtiele ontwerp hoeft dit kastje overigens niet noodzakelijk enkel in de badkamer gebruikt te worden, je kan het eender waar integreren.

Eb & Vloed is een ontwerp van de architect Vittorio Simoni. Zijn jarenlange, internationale ervaring deelt hij met het team van Simoni Architecten in Kuringen.


Meer info: www.lambrechts.eu

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in