Aanbevolen partners

Zelfbouwmarkt logo
X²O logo
logo Franke
De badkamer

Van badkamer naar kuuroord in 5 stappen

Na een lange, vermoeiende werkdag of een stevig partijtje sporten is er niets zo zalig als lekker ontspannen. Je hoeft daarvoor niet altijd naar een wellnesscentrum of spa-oord. Met deze eenvoudige basisregels van O!Blog tover je je badkamer ook om in een ontspanningsoord.

1. Kies een ergonomisch bad

De vorm van het bad en het materiaal bepalen of je lekker languit kunt ontspannen in de kuip. Ga daarom in de winkel in het bad liggen om het uit te testen. Zo voel je meteen of het werkt of niet.
 

2. Creëer meer ruimte

Een comfortabel ligbad of een ruime inloopdouche zijn een mooi begin, maar voor de ultieme wellnessbeleving in is een royaal ruimtegevoel belangrijk. Kijk of daarom of je een aanpalende ruimte mee kunt integreren in de badkamer, bijvoorbeeld de logeerkamer. Zo krijg je een heel ander verhaal.

3. Zorg voor rust en eenvoud

Verwijder zoveel mogelijk storende elementen uit je wellnessruimte of houd ze in elk geval uit het zicht met een gordijn of een paneel. Overweeg of de wasmachine en droogkast wel in de badkamer horen. Laat alleen goedgekozen accessoires zien…
 

4. Dim de lichten

In een luxespa zijn zowel natuurlijk licht als kunstlicht belangrijk voor de sfeer. Bij kunstlicht moet de balans tussen functioneel licht en sfeerverlichting juist zitten. Let erop dat je voor elk moment van de dag de aangepaste verlichting kunt instellen, bijvoorbeeld met dimbare spots.
 

5. Testen

Overweeg je de aankoop van een sauna, een stoomcabine of een bad met massagesysteem? Test de systemen vooraf uit en ontdek wat echt jouw ding is. Dat testen kan bijvoorbeeld in de Van Marcke Inspirations winkels.
Ontwerp zelf je luxespa en bekijk hem 3D?
 
Bron: O!Blog

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in