Aanbevolen partners

detremmerie logo
samsung logo
X²O logo
De badkamer

Van badkamer naar hightech oase

Meer en meer wordt de badkamer een echte oase van ontspanning en wellness, en daarbij zijn hightech en elektronica niet meer weg te denken. Viega stelt in dat opzicht twee bijzondere oplossingen voor: de Multiplex Trio E en de Visign for More Sensitive.

De tech(nolog)ische revolutie gaat niet langer voorbij aan de badkamer en het toilet. Elektronische systemen zijn weliswaar al langer aanwezig in openbare toiletten, denk maar aan de vele non-touch en sensorgestuurde spoelingen. Maar in de particuliere badkamer gaat het ook om design en comfort: vlekkeloze hygiëne, puur genieten, en tegelijk spaarzaam zijn met energie en water.

Nooit meer te koud of te warm

De elektronisch bestuurde Multiplex Trio E van Viega is een compacte bedieningseenheid met gecombineerde draai- en drukfunctie, eenvoudig in de badrand of in de muur geplaatst. De mengeenheid zit onzichtbaar onder de bodem van het bad en zorgt voor een snelle vulling. Ook heel handig: de toevoer stopt automatisch bij het gewenste volume. Kortom, temperatuur en waterpeil kan je met een druk op de knop instellen, mét geheugenfunctie voor verschillende gebruikers. Gedaan dus met die vervelende instap in te warm of te koud water!
Kort aantippen van de bedieningseenheid volstaat om het vullen te starten. Met draaien regel je de temperatuur. Tegelijkertijd drukken en draaien verandert dan weer het toevoervolume. Rondom de bedieningseenheid loopt een smalle LED-lichtband die de temperatuur aanduidt van blauw tot rood. De kleurintensiteit geeft de toevoerhoeveelheid aan.
De Viega Multiplex Trio E draagt sinds de ISH 2009 het label "Design Plus" voor excellent design.

Stijlvol doorspoelen

Hightech betekent ook: door het gebruik van nieuwe materialen de weg banen voor innovatief design. Visign for More Sensitive combineert het contactloos doorspoelen door infrarood met de keuze tussen twee spoelvolumes. Een contactloos bedieningspaneel biedt de gekende voordelen: geen vingerafdrukken, makkelijk schoon te houden, betere hygiëne en meer comfort. Anderzijds gebruikt Viega bij dit nieuwe bedieningspaneel glas als hét nieuwe materiaal voor toilet en badkamer. Glas is koel, glad en elegant. In tegenstelling tot andere contactloze systemen, zijn de glazen oppervlakken van Visign for More Sensitive bedieningspanelen volkomen vlak. Alleen twee onopvallende driekwartcirkels symboliseren de grote en de kleine spoeling. Een hand voor de sensor houden is voldoende om door te spoelen.

Besparing: 40.000 liter water

Hoe een contactloze bedieningsplaat reinigen? Wel, alle functies kunnen met een meegeleverde magnetische sleutel worden gedeactiveerd. Na enkele minuten wordt de elektronica automatisch opnieuw geactiveerd met de vooraf ingestelde waarden. Wanneer de stroom zou uitvallen, is het ook mogelijk om handmatig door te spoelen. Visign for More Sensitive wordt gemaakt van veiligheidsglas en is verkrijgbaar in twee varianten: Visign for More 100 Sensitive met rechte hoeken en Visign for More 103 Sensitive met afgeronde hoeken.
Beide varianten worden geleverd in drie kleuren veiligheidsglas: parsol/zwart, transparant/mintgroen en transparant/lichtgrijs. Visign for More Sensitive kan zowel op het elektriciteitsnet als op batterijen worden aangesloten. Ook bestaande inbouwreservoirs van Viega kunnen met de contactloze infraroodtechniek worden uitgerust. Een gezin van vier personen kan daar jaarlijks tot 40.000 liter drinkwater mee uitsparen.

Info: www.viega.be

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in