Aanbevolen partners

detremmerie logo
samsung logo
X²O logo
De badkamer

Trendy designbadkamers

De integratie van design in de badkamer ligt volledig in lijn met de groeiende wellnessinteresse. Aangezien men meer tijd doorbrengt in de badkamer, mag alles in deze badkamer er ook wat fraaier uitzien. Design speelt dus een even belangrijke rol als functionaliteit. Vandaar dat de grote sanitaire merken vooraanstaande designers hebben gevraagd om het sanitair te ontwerpen.

Beroemde namen tekenen designbadkamers

Ontwerpers als Philippe Starck, Patricia Urquoila, Porsche Design Studio, Dieter Sieger, Jette Joop, Marc Newson, Ronan en Erwan Bouroullec of Alessi waagden zich al aan volledige sanitaircollecties.

Persoonlijke badkamer

Met de collectie van de Franse broers Bouroullec voor Axor kun je een heel persoonlijke badkamer samenstellen. De collectie bestaat namelijk uit heel wat losse elementen die je naar eigen goeddunken kunt combineren.

Badkamer zelf samenstellen

Deze badkamer biedt veel plaats om persoonlijke spullen neer te zetten aan wasbak, douchekraan of bad. De plaats van de kraan of het zeepbakje kun je zelf kiezen, zodat de badkamer helemaal aan je eigen persoonlijkheid is aangepast.

Betaalbaar design in de badkamer

Sanitair en badkamermeubilair van een ronkende naam zoals Patricia Urquoila of Philippe Starck klinkt mooi. Het is ook mooi om naar te kijken en fijn om te gebruiken.

Eigen betaalbare ontwerpen

Maar helaas zijn zulke ontwerpen ook duurder dan standaard badkamermeubels. Gelukkig hebben grote sanitairwinkels zoals Van Marcke een alternatief voorzien. Ze ontwikkelden zelf een eigen design lijn die gerust naast de ontwerpen van Starck of Alessi mogen staan.

Kwaliteit primeert

De prijs van deze doordacht ontworpen badkamers is minder duur dan een bad of wastafel van pakweg de Porsche Design Studio. De kwaliteit blijft hetzelfde.

Nog meer badkamertrends


Onder invloed van de ontwerpers is het uitzicht van de sanitaire toestellen en het totaalbeeld van de badkamer veranderd.

Losstaand bad

Momenteel is het dé trend om naar analogie met Romeinse badhuizen het bad vrijstaand of los in de ruimte te plaatsen en de andere functies er rond te bouwen.

Ruime badkamer in slaapkamer

Zo ontwierp de Spaanse ontwerpster Patricia Urquoila voor Axor (het desing merk van Hansgrohe) een sensuele badkamerlijn, die het bad in het midden van de kamer plaats. En interpreteer kamer gerust ruim, want Urquoila integreert de badkamer in de slaapkamer.

Kamerscherm

Met een kamerscherm kun je het losstaande bad afschermen. Urqoila ontwierp er eentje dat tegelijk ook een verwarmingselement, een spiegel en een droogrek is.

Planten

Het badgedeelte kun je aangekleden met subtropische planten, om de badkamer nog meer intimiteit te geven.

Elegante vormen

Kies mooie lijnen van het sanitair - let bij Axor op de handvaten van de wasbakjes die verwijzen naar grootmoe's wasteil. Mooie vormen geven het porselein en het interieur een elegante, moderne look.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in