Aanbevolen partners

detremmerie logo
samsung logo
X²O logo
De badkamer

TopX: Badkamerpareltjes om bij weg te dromen

Een nieuwe badkamer is dromen van nieuwe producten. En liefst veel zelfs. Habitos.be zocht enkele pareltjes die een plaats in jouw badkamer(dromen) verdienen. Wat te denken van een douchegoot met ledverlichting, een designradiator of een douchebak met zachte bodem? Een overzicht.

Een badkamer gamma voor een klein budget

Met badkamers als Loco, Coral, Fun en Toulouse lanceert Van Marcke een attractieve badkamerlijn die inspeelt op het kleine budget. Voor een volledig uitgeruste badkamer – met onder meer een opbergmeubel, lavabomeubel, een douche of bad en het kraanwerk – tel je tussen 1.350 en 2.200 euro neer. Toch evenaart het concept het kwaliteitsniveau dat we Van Marcke gewend zijn. De verwarming en accessoires kun je afzonderlijk aankopen.

Meer info: Van Marcke

Douchen op een zachte ondergrond

Met AquaSolidstone Soft voegt Aquaconcept een opmerkelijke innovatie toe aan zijn douchegamma. Opmerkelijk aan deze douchebak is zijn materiaalgebruik. Ditmaal koos Aquaconcept niet voor steen, acryl, silex of corian, maar voor polyurethaan-rubber. De 3cm dikke ondergrond heeft als voordeel dat ze de contouren van de voeten aanneemt. Dat geeft niet alleen een warm en goed gevoel, maar is ook ergonomisch interessant. Bovendien is AquaSolidstone antibacterieel behandeld. Voor de plaatsing leg je de rubberlaag gewoon op een egale ondergrond met een helling die het water naar de afvoer leidt. De afvoerdekplaat is ingekapseld in de rubber.

Meer info: Aquaconcept

Designwarmte met Pateo

Kermi’s nieuwe designradiator Pateo speelt in op de huidige zoektocht naar vlakke, verticale verwarmingselementen. Het vlakke oppervlak maakt een naadloze overgang van het voorfront naar de zijden, waardoor de Pateo als het ware een organische vorm krijgt aangemeten. Het vlakke oppervlak garandeert overigens ook een hoog onderhoudsgemak. Voor badkamer (en keuken) kun je de Pateo optioneel uitrusten met een handdoekdroger.
Last but not least: dankzij de innovatieve X2-technologie kan de Pateo ook op een lagetemperatuurregime werken. Handig dus voor wie met een warmtepomp wil verwarmen.

Meer info: Kermi

Met een druk op de knop

Hansgrohe lanceert met Raindance Select een intuïtieve douchereeks. Met één druk op de knop kies je de gewenste douchestraal: zachte, warme regendruppels of verkwikkende stralen. Iedereen heeft immers een andere voorkeur. Kinderen gaan voor zachte druppels, mensen met lang haar verkiezen een krachtige straal om de shampoo eruit te krijgen. Dankzij de drukknop geïntegreerd in het douchelichaam zet je een mechanisme in gang dat doet wat je verwacht dat het doet. Zonder complexe elektronica of eerst een uitgebreide handleiding te moeten lezen. Raindance Select bestaat uit verschillende producten: een handdouche Raindance Select E120, een hoofddouche Select E300, en een showerpipe Raindance Select E 300, die hoofd- en handdouche combineert.

Meer info: Hansgrohe

Grandera: tijdloos en innovatief

Niet zonder trots heeft Grohe Grandera gelanceerd. De nieuwe designkranenreeks combineert vrouwelijke vormen met mannelijke randen. De vormgeving van het kraanlichaam is deels rond en deels hoekig en kreeg de naam Squircle. De vorm is de basis van een hele serie en zorgt ervoor dat elk oppervlak het licht kan opvangen en weerkaatsen. De lijnen verwijzen ook naar stromend water.
De designelementen zijn terug te vinden in alle producten van de Grandera-serie. Dankzij de gevarieerde mix van vormen en designstijlen is de lijn gemakkelijk te combineren met om het even welk badkamerinterieur. Een ander nieuw kenmerk van de kraanlijn is de beperking van lood (-90%). Bovendien zijn de kranen tot vijf keer beter bestand tegen corrosie.

Meer info: Grohe

Douchen in subtiel ledlicht

De badkamer is een ruimte om tot rust te komen en sferen te creëren. Met zijn Topshowerline Lightline biedt ACO Passavant een douchegoot met ingebouwde ledverlichting. De verlichting activeert zichzelf van zodra er water in de afvoer terecht komt. Wanneer al het douchewater door de afvoer is verdwenen, doven de lampen ook weer automatisch. Er zijn vier verlichtingskleuren beschikbaar: blauw, rood, groen en een ‘regenboog’ kleurenvariatie.

Meer info: ACO Passavant

Auteur: Vinciane Pinte - juni 2013

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in