Toiletverfrisser houdt van ouderwetse toiletten

Gewijzigd op 1/01/1900

Roman Dietsche
www.egeda.be
© Egeda
Roman Dietsche
www.egeda.be
© Egeda
Spoelknop Grohe Fresh voor toilet
Doorspoelknop Grohe Fresh om gemakkelijk wc-blokjes in het waterreservoir van je inbouwtoilet te plaatsen
© Grohe
Spoelknop Grohe Fresh voor toilet
doorspoelknop Grohe Fresh om gemakkelijk wc-blokjes in het waterreservoir van je toilet te plaatsen
© Grohe

We houden allemaal van gestroomlijnde, afgeronde vormen maar staan er niet altijd bij stil dat die looks ook praktische problemen met zich meebrengen. Zo moeten sanitairspecialisten tegenwoordig vaker uitrukken voor verstopte toiletten, veroorzaakt door toiletblokjes die geen houvast vinden aan de egale vormen van hedendaagse wc-potten.


Enkele sanitairspecialisten maken melding van de onverzoenbaarheid van moderne toiletten en toiletverfrisser, in de vorm van blokjes die je aan de rand van het toilet hangt.


Verstoppingen

Probleem is dat die toiletverfrissers niet zijn afgestemd op de afgeronde vormen van veel nieuwe toiletten. De toiletblokjes hebben aan het uiteinde een haakje om ze te bevestigen achter de rand van de traditionele toiletten, maar bij de vloeiende lijnen van een designtoilet kunnen de blokjes geen grip vinden.

Dat maakt dat de blokjes in de wc-pot kunnen schuiven bij het opheffen van de toiletbril. Bij het doorspoelen worden ze dan gelanceerd in de richting van de riolering, maar in de eerste bocht van het buizennet blijven de blokjes al steken. Gevolg: toilet verstopt.


Grohe Fresh

Grohe bracht met de Grohe Fresh al een oplossing voor dit probleem op de markt. Met Fresh benaderen ze het het spoelblokje op een uiterst vernieuwende manier. Het spoelblokje moet niet meer aan de wc-pot bevestigd worden, maar wordt via de bedieningsplaat in de spoelbak zelf geplaatst. Zo voorkom je dat felgekleurde toiletblokjes de minimalistische look van je badkamer doorkruisen, maar krijg je na elke spoelbeurt toch een fris geurend toilet met mooi blauw water. Wanneer het water haar kleur verliest, is het weer tijd voor een nieuw blokje. Alle Grohe spoelbakken kunnen via een aanpassingsstuk (richtprijs 39,5 euro zonder btw) eenvoudigweg uitgerust worden om via zulke blokjes fris te blijven. De nodige spoelblokjes zijn in elke supermarkt verkrijgbaar.

 

Info: Grohe

Onze badkamerspecialisten

Folders over de badkamer

Meer informatie op de website van deze bedrijven