Aanbevolen partners

detremmerie logo
samsung logo
X²O logo
De badkamer

Strakke doucheschuifdeur zonder zichtbare rails

Het Belgische bedrijf Aquaconcept heeft een nieuwe doucheschuifdeur ontworpen zonder profiel onderaan of aan de zijkant. Hierdoor is de badkamer veel makkelijker proper te houden, want in het profiel kan geen vuil meer ophopen.


Zonder opstapje

Wie nog een klassieke doucheschuifdeur heeft, heeft zich ongetwijfeld al gestoord aan de ophoping van vuil in alle hoekjes en kantjes van de profielen. De Belgische specialist Aquaconcept lanceert nu met het ‘Railconcept’ een geraffineerd douchesysteem mét schuifdeur, maar zonder profiel onderaan of aan de zijkant. De schuifdeur wordt namelijk bovenaan de douche gemonteerd met één enkel profiel waardoor vervelende opstapjes voorgoed tot het verleden behoren. Onderaan zit geen dichting, dus geen onderhoud. Bovenaan zit alle mechaniek gewoon in de rail verwerkt in een mooi rond chromen profiel, zodat ook daar een eenvoudige veeg van de spons of doek volstaat.


Persoonlijke maatopname

Interessant is dat de volle glaspartij altijd de contouren van de muur volgt, zelfs al zijn de muren niet volledig loodrecht. ‘Railconcept’ laat immers toe dat de klant zelf kiest hoe de deur schuift, of het nu gaat om een tweedelige schuifdeur of om een enkele schuifdeur met zijpaneel. Na bestelling door de sanitaire dealer komt ook altijd een gespecialiseerd Aquaconcept-team naar de werf om de precieze maatopname te doen voor douchedeuren en –wanden, nadat tegels en douchebak geplaatst zijn. En nauwelijks 3 à 4 weken na maatopname kan al geleverd worden.


Strak design

Raf Geudens, zaakvoerder van Aquaconcept: “Met ‘Railconcept’ mikken we vooral op mensen die houden van strak design en van complexloos, optimaal onderhouds- en gebruiksgemak. Zij kunnen alvast eens surfen naar de Aquaconcept-website om er hun droomdouche in 3D te visualiseren via ons innoverend maar gebruiksvriendelijk online configuratiesysteem. Je krijgt dan meteen een prijsindicatie op basis van de ingegeven maten. Je kunt er ook terecht voor ons complete aanbod van douchedeuren en -wanden, douchebakken, wandbekleding, lavabo’s, spiegels en binnenhuisglas.”
Het Railconcept is vervaardigd uit hoogwaardig aluminium en uit 8 mm veiligheidsglas. De breedte van de schuifdeur kan tot 2 000 mm gaan, de hoogte tot 2 600 mm. Er is keuze tussen alle types van glassoorten.

 


Info: Aquaconcept

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in