Verlichting

Skin Moon brengt het ijzige noorden en tropische zuiden in huis

Modular Lighting Instruments, toonaangevend producent en verdeler van high-end design verlichting, presenteerde tijdens de Europese designbeurs Interieur ’06 een aantal opvallende innovaties voor binnen en buiten. De absolute blikvanger voor binnen was ongetwijfeld de Skin Moon, een ontwerp van de hand van de Belgische topontwerper Luc Vincent.


SKIN MOON is een vervolgverhaal dat àlles en ook weer niets te maken heeft met de in 1997 ontworpen SQUARE MOON. Ontwerper van dienst is net als toen de Belg Luc Vincent. “We staan heel positief tegenover onze hernieuwde samenwerking met Luc Vincent,” vertelt Lieven Messiaen, CEO van Modular Lighting Instruments. “De combinatie van Luc Vincent en Modular moést gewoon vonken geven. De synergieën die ontstaan als creativiteit, design en technologie elkaar vinden, resulteren in onweerstaanbare ontwerpen zoals de Skin Moon.”

SKIN MOON is een opvallend decoratief verlichtingsconcept. Het vormt in de eerste plaats een verlichtingsconcept, méér dus dan een aparte verlichtingsbron. Ontwerper Luc Vincent omschrijft het concept als volgt: “Voor SKIN MOON heb ik de eigen visuele identiteit van elk type verlichtingsbron meer vrijheid willen geven. De lamp als verlichtingsbron vormde de basis voor de verdere ontwikkeling van SKIN MOON. Persoonlijk voel ik me aangetrokken door vanzelfsprekende vormen, het pretentieloze van elementaire componenten en de rust die ze uitstralen.”
Door het gebruik van een gethermoformeerde polycarbonaat bouwt SKIN MOON als het ware een huid of omhulsel bovenop de vormen van de lamp. Zo wordt de lamp niet alleen functioneel, maar doelbewust ook op het vlak van vormgeving een geïntegreerd onderdeel van het toestel. “SKIN MOON wil zo kort mogelijk bij de bron van het verlichtingsconcept blijven door de huid, de ‘skin’ tot een minimale dikte te beperken,” zegt Luc Vincent.

SKIN MOON zal verkrijgbaar zijn in twee sferen. SKIN MOON ICEBERG roept vooral de sfeer van het koude, ijzige noorden op. Het kleureffect van de lampen 1x T5C 55W, 3x T5 8W, 2x T5 24W of LED White 9x 1W wordt telkens gecombineerd met een SATIN gethermoformeerde polycarbonaat.
SKIN MOON HORIZON maakt de creatie van tropische, zuiderse, warme en gloeiende sferen mogelijk. De verschillende units omvatten 6x E27 15W of 9x 1W High Power LED RED met een SATIN of een TRANSPARANTE gethermoformeerde polycarbonaat.
Door de verschillende losse elementen te combineren, kan een bijzonder gevarieerde en opvallende wand gecreëerd worden. Net zoals bij Square Moon het geval is, geeft dit toestel aan de architect een enorme creatieve vrijheid. “Iedereen moet met SKIN MOON een persoonlijke en originele lichtidentiteit bouwen, ver weg van de verlichtingsapparaten die de pure en eenvoudige vormen verkrachten,” aldus nog Luc Vincent.

Square Moon Exterior
Het initiële concept van SQUARE MOON, zoals in 1997 vastgelegd - fluorescent licht in een vierkante frame structuur – blijft tot op vandaag tot de verbeelding spreken. Heel wat architecten waarderen het toestel omwille van zijn variëteit in kleur, vorm en functie, maar des te meer nog omwille van de eigentijdse en kwalitatieve identiteit die dit tijdloos concept blijft uitstralen.
SQUARE MOON EXTERIOR bouwt op hetzelfde principe voort en zorgt voor een opwaardering van het uitgebreide bestaande Square Moon gamma.
SQUARE MOON EXTERIOR zal verkrijgbaar zijn in twee versies. Beide versies bevatten 4x 24W T5 lampen, maar verschillen qua lichtoutput. SQUARE MOON EXTERIOR BACKLIT geeft, zoals de naam impliceert, ook licht langs de achterzijde van het toestel. De polycarbonaat, die voor een diffuse lichtverspreiding zorgt, kan eveneens bedrukt worden. Zowel de polycarbonaat als de Backlit-filter zijn beschikbaar in verschillende kleuren.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in