Sleutel-op-de-deur
Nadenken over bouwen
Interieurarchitect
Verlichting
Wat is duurzaam bouwen
Bouwen en de wet
Reportage

Wat zijn de interieurtrends voor 2019?

Binnenkort een nieuw jaar én nieuwe trends. Ook voor de inrichting van je thuis. Heb jij bouw- of renovatieplannen? Dan is het hoog tijd om vooruit te blikken naar de interieur- en woontrends voor 2019. Welke blijven en wat is nieuw? Wat worden dé interieurkleuren of -materialen? En wat mag zeker niet ontbreken?

Pure structuren en authenticiteit

Op social media zie je tegenwoordig alleen maar ‘het perfecte plaatje’, maar in 2019 doen we het anders. Als tegenreactie op die perfectie gaan we voor echtheid, puurheid en vergankelijkheid. Je ziet dan vooral designs met grove structuren, natuurlijke patronen en materialen zoals onbewerkt hout, natuursteen en marmer.
Ook in decoraties kan je alles combineren: wafelstructuren, honingraatpatronen en gebakken materialen gaan perfect samen met de basiskleuren zwart, wit en bruin én met warme tinten als okergeel, honing en terracotta. Een strakke gietvloer in een neutrale, koele kleur werkt het plaatje af. 

Terug naar de natuur  

Wil je rust creëren, zorg dan voor een verbinding met de natuur. De trend van botanisch en groen wonen keert opnieuw terug. Denk aan kleurrijke prints, natuurlijke materialen als wol, rotan en bamboe en aan een overvloed aan planten. De basiskleur is groen, die is makkelijk te matchen met grijs en blauwtinten, maar ook andere aardse kleuren in combinatie met poedertinten als zachtroze en zandkleur ga je vaker zien. Rotanmeubels, ingelijste bladeren, vintage items en glazen flessen zijn populaire deco-items. Gebruik groene planten als accessoire, met deze urban jungle trend maak je een echt statement in je interieur. 

Contrasten trekken elkaar aan 


Het werk, sociaal leven, sport en vrije tijd … we multitasken op elk vlak en dit leidt vaak tot tegenpolen. Ook in ons interieur komt een mix van contrasten voor. Denk aan rond en vierkant, koele en warme tinten, mat en glanzend, zacht en ruw. Ovalen vloerkleed en een rechthoekige tafel, blauw en oranje, rotan en velours, linnen en bamboe. Ook vloekende kleuren en verschillende prints worden naast elkaar gecombineerd. Zoek je grenzen op en creëer zo een eclectisch en eigenzinnig interieur.

Warme kleuren met pit 

Om maar meteen met de kleur in huis te vallen: in 2019 geven donkerpaars, mosterdgeel, donkere bruintinten, blauw, goud en pastel je woning kleur. Bij de pasteltinten maakt zoetroze plaats voor lila en peach, maar ook terra peach is een kleur die we meer gaan zien. Deze kleur wordt dan gecombineerd met materialen als brons en koper. Wil je kleuren combineren, dan mag het allemaal wat gewaagder. Donkerpaars, velvetblauw en beigetinten zijn hierbij verrassende winnaars. 

Heb je bouwplannen en wil je inspiratie? Breng een bezoekje aan een van onze kijkwonigen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in