Aanbevolen partners

Colora
Verf en behang

Second Life

Kleuren kiezen: we staan er meer dan eens voor in een mensenleven. Niet iedereen heeft de gave om de juiste kleuren op de juiste manier en plaats toe te passen. Samen met Akzo Nobel – producent van de Levis-verven – wil Habitos.be daar verandering in brengen. We riepen de verfadviseur in het leven. Op maandelijkse basis geeft ze je nuttige tips over kleurgebruik en verf.

 

Tweede leven

Ongelofelijk hoeveel schatten er te vinden zijn op zolder of in de kringloopwinkel. Om je tuin op te fleuren, hebben ze alleen een tikje lak nodig en ze krijgen een tweede leven. Kleurenadviseur en decostilist Mich Moulin van Levis geeft ons een aantal tips & tricks om met felle kleuren leuke accenten in de tuin aan te brengen. Waar wacht je nog op?

 

Mikado

Geef de houten stelen van je gereedschap een laagje primer. Kleef op een bepaalde hoogte af. Als je de uiteinden in een donkere kleur verft en de rest twee laagjes lak geeft, dan zien ze er allemaal weer net als nieuw uit. “Bovendien,” zegt stilist Mich, “de stelen van goedkoop gereedschap voelen vaak ruw aan. Een likje lak zorgt ervoor dat ze veel beter in de hand liggen!”

 

Tussen kunst en kitsch

Behandel een stenen borstbeeld met een primer en werk af met twee lagen verf. Stilist Mich: “Voorzie een goedkoop borstbeeld van een kleurtje, en het wordt meteen een origineel hebbeding!”

 

Knus en kleurig

Geef de houten nestkastjes een laagje primer en werk af met twee lagen lak.
Stilist Mich: “Felle kleuren zorgenvoor leuke accenten in de tuin. Omdat nestkastjes meestal in natuurtinten geverfd worden, vallen deze exemplaren in hoogglans extra op.”

 

Potje verven

Geef de bloempotjes eerst een laagje primer en vervolgens een laag zijdeglanzende lakverf. Kleef een strook af met tape en werk af met een laagje metallic. Let op: omdat het metallic-gedeelte nietwaterwerend is, is een extra laag transparante vernis aan te raden.
Stilist Mich: “Het loont de moeite om ook de binnenkant van de bloempotjes waterdicht te maken met een laag vernis. Zo houdt de lak aan de buitenkant veel langer.”

 

Likje wit, likje paars...

Schuur de houten stoel op, ontstof hem en voorzie hem van een grondlaag. Schilder de stoel met twee zijdeglanzende lagen lak. Breng op de zitting een motiefje aan met behulp van een sjabloon. Stilist Mich: “Een taartonderlegger vormt in dit geval een gedroomd sjabloon. Gebruik bij voorkeur een verguld exemplaar, omdat dat minder verf doorlaat.”

 

Bank naar voren!

Ontvet, schuur en ontstof de tafel en de bank. Bewerk ze met een grondlaag en werk af met twee lagen zijdeglanzende lak. Stilist Mich: “Vijs op voorhand de planken los die een andere kleur krijgen. Zo bespaar je een hoop afkleefwerk.”

 

En nu: aan het werk! Succes.

 

Meer verfinfo?

Levis
 

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in