Aanbevolen partners

detremmerie logo
samsung logo
X²O logo
De badkamer

Ronan en Erwan Bouroullec gaan met Axor de badkamer in

De vertegenwoordigers van oplossingsgericht design ontwikkelen hun eerste badkamercollectie met het designmerk van Hansgrohe. Het resultaat zijn basiselementen in een helder en licht design die zich individueel laten plaatsen.


“Wij willen dat onze producten zich aan de behoeften van de gebruikers en de omgeving aanpassen – niet andersom. Ieder mens bepaalt zelf hoe hij onze objecten gebruikt.” Met deze twee statements beschrijven de designers Ronan en Erwan Bouroullec kort en bondig hun filosofie en tegelijkertijd hun claim als het om hun ontwerpen gaat. Deze claim kenmerkt de eerste omvangrijke badkamercollectie die de broers Bouroullec samen met Axor, presenteren: Axor Bouroullec.


Losse elementen

Een helder en licht design vormt de basis voor de Axor Bouroullec-collectie: basiselementen die zich individueel laten plaatsen, een systematisch karakter hebben en in combinatie met elkaar een sfeervol geheel vormen. De collectie biedt de gebruiker losse elementen, die hij dan naar eigen wens en behoeftes combineert. Zo wordt de gebruiker zelf de vormgever.


Individualisering

Ronan en Erwan Bouroullec raken daarmee de trend van deze tijd die door individualisering gekenmerkt wordt. Meer dan ooit verkiezen mensen hun leven naar eigen inzicht in te richten. “Men weet nooit wat er van onze producten wordt gemaakt. Onze objecten zijn werktuigen die voor de creatie van de individuele oplossing dienen,” aldus de designers.


Vrijheid van indeling

Het karakteristieke kenmerk van Axor Bouroullec is de gebruiker uit te nodigen om zijn perfecte oplossing te vinden voor zijn eigen gepersonaliseerde badkamer.

Bij de wastafel bieden de tabletten niet alleen veel plaats voor persoonlijke spullen maar zijn zij tegelijkertijd ook de basis voor de keuze van oneindig veel compositie-mogelijkheden van kraan en wastafel. Inderdaad, de uitloop en de grepen kunnen vrij geplaatst worden - en wel precies daar waar zij in de individuele situatie gebruikt gaan worden: bijvoorbeeld op een plaats die voor kinderen makkelijk bereik-baar is of die zich uitstekend leent voor linkshandigen of die kenmerkend is voor iemands persoonlijke smaak. In combinatie met de wastafels die als wand- of inbouwmodel met één of twee geïntegreerde tabletten verkrijgbaar zijn, vermenigvuldigen de vormgeving- en indelingopties zich verder. “Uiteindelijk heeft iedereen de vrijheid om te beslissen welke oplossing voor hem of haar de beste is”, verklaren Ronan en Erwan Bouroullec.


Tabletten

Tabletten spelen de hoofdrol in deze collectie en staan als consequent element voor design en functie, service en comfort. Zo kunnen zij in verschillende delen van de badkamer intelligent ingezet worden: als wastafelelement waar de kraan op geplaatst kan worden of als nuttig, ruimtebiedend accessoire.

Ook de Axor Bouroullec opbouwkranen zijn verbonden aan het principe van comfort, service en multifunctionaliteit. Met de verschillend geordende tabletten zijn de watervoerende elementen voor wastafel, douche en bad tegelijkertijd een praktisch element. Hiermee vormen zij een volledig nieuwe kraansoort.

Ronan en Erwan Bouroullec concentreren zich bij de productvormgeving op zowel zintuiglijke als praktische aspecten - dit is in de gehele collectie terug te vinden. Vandaar dat Axor Bouroullec ook voor de douche de passende oplossing biedt qua invulling van individuele behoeften. Hier zorgen de geïntegreerde tabletten van de opbouwkraan voor een opgeruimde douche terwijl zij tegelijkertijd een eenduidig badkamerdesign mogelijk maken.

Daarenboven past – zowel esthetisch als functioneel – het Axor Bouroullec bad perfect in de individueel ontworpen badkamer. Net als bij de wastafel geeft Axor Bouroullec hier alle vrijheid om zelf te kiezen voor het gebruik van de tabletten: om de radio in de buurt te hebben, de natte spons op te leggen of om de badkraan te plaatsen naargelang de wens en behoefte van de gebruiker.

Of zij nu deel van de wastafel of het bad uitmaken of als een individueel accessoire of kraan fungeren – de tabletten vervullen altijd meer dan één functie.

Meer info: Hansgrohe
 

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in