Aanbevolen partners

Colora
Verf en behang

Plafond Kakelbont

Zin in een kleuraccent in huis? Laat de muren dan eens voor wat ze zijn, en leef je uit op plafond, vloer en de rest van het interieur.


De verfadviseur van Levis trok met een hoop vrolijke kleurtjes en een voorraad verfborstels naar enkele interieurs die een opknapbeurt konden gebruiken. Met een minimum aan middelen bereikte ze een maximum aan resultaat. Geniet met ons mee!

 

Alice in Wonderland

De bewoners van dit huis houden van ruimtes die warmte en persoonlijkheid uitstralen, maar ook van een rustige en evenwichtige sfeer. Ze kozen daarom voor witte muren als basis en gebruikten een palet van donkere pastels en zachte natuurkleuren om – vaak op verrassende
plaatsen – een kleuraccent aan te brengen. Het resultaat is een subtiele en sprookjesachtige sfeer.

 

Net echt

Het bontgekleurde tapijt op de vloer van de hobbykamer zet je even op het verkeerde been. Dit is geen prachtig geweven kelim, maar een tapijt gemaakt van verf. De opvallende kleurencombinatie maakt de ruimte warm en gezellig. Koop testers in de verschillende kleuren die je wilt gebruiken. Beschilder hiermee grote vellen tekenpapier, knip dit tot stroken en ga hiermee aan het puzzelen. Wij kozen voor de kleuren Ambiance Lak Satin Mix in een trendy, opvallend kleurenvlak.
Tip: Plak eerst de omtrek van het ‘tapijt’ af met tape (bv. Gold van 3M). Bepaal welke kleur waar komt en werk zo kleur per kleur af terwijl je de andere planken afplakt.

 

Kast met pit

Geef een oude wandkast meer pit door enkele deuren een gedurfd kleurtje te geven. Voor een leuk verrassingseffect kun je ook de binnenkant van enkele kastjes onder handen nemen.

De kleuren: De kastdeur werd geverfd in Ambiance Lak Satin Mix Y7.08.54, de binnenkant kreeg een laagje Ambiance Lak Satin Mix H7.21.73. De ladder is praktisch én mooi in Ambiance Lak Satin Mix M2.27.59.

Met een likje verf wordt het oude servies van oma een hip decoratiestuk. Geef het porselein altijd een laag Special Primer voor je met de eigenlijke kleur aan de slag gaat. De koffiepot werd geverfd in Ambiance Mur Metallic Mix Z5.10.64M. Ook het servies kreeg een laagje verf.
Wel louter decoratief, dus niet geschikt om eten op te serveren!

 

Alle ogen op de trap

In de witte hal vormt de diepblauwe trap een uitnodigend element. De trapleuning kreeg bewust géén kleurtje om het sterke effect niet te doorbreken. De trap werd geverfd in Ambiance Lak Satin Mix R0.39.25. Werk af met Levis Lak Protector. Tip: Geverfd in een mooie tint worden speelgoedmaskers opvallend decoratief.

 

Gevonden chic

Een oud houten palet, een tak uit het bos en enkele potjes verf, meer heb je niet nodig om een eigenzinnige kapstok in elkaar te knutselen.
Het palet werd geverfd in Ambiance Lak Satin Mix E7.10.50 en Y7.08.54. De tak in Ambiance Lak Mat Mix H7.21.73.

 

Streepje kleur

In plaats van een oud tafeltje opnieuw te verven, kun je er ook iets bijzonders mee doen. Doormidden gezaagd en aan de muur bevestigd krijgt het plots een heel andere uitstraling.
De tafel werd geverfd in Ambiance Lak Mat Mix RN.01.87, de poot in Ambiance Lak Mat Mix R0.39.25 en Ambiance Mur Metallic Gold.

 

Dancing on the ceiling

Contrasterende kleuren vullen elkaar verrassend mooi aan en maken zo van de sobere badkamer een frisse en aangename plek. Het lichtblauwe plafond zorgt voor een rustig evenwicht met het fellere rood.
De deuren en deurlijsten op de bovenverdieping werden geschilderd in Ambiance Lak Satin Mix C6.61.41. Het plafond kreeg een laag Ambiance Mur Extra Mat R7.11.79.

Deco-Idee: Laat de kleuren terugkeren in een paar met zorg gekozen accessoires, zoals het houten krukje en de rode kandelaar.

 

Meer info: Levis

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in