Aanbevolen partners

Colora
Verf en behang

Speciale verven

Het is evident dat het aanbrengen van decoratieve technieken sterk afwijkt van de standaard schildertechnieken en dus de nodige vakkennis vereist. Om een perfecte toepassing van volgende technieken te garanderen doe je best beroep op een kwaliteitsschilder.

Textieleffect

Dit systeem geeft binnenmuren niet alleen kleur, maar ook een structuur die heerlijk zacht aanvoelt. Naargelang de gebruikte applicatietechniek tover je verschillende effecten tevoorschijn: suède, leer, textiel of geweven textiel.

Bovendien prikkelt dit systeem de zintuigen en zorgt zo voor een extra dimensie in eender welke ruimte. Deze techniek creëer je met een decoratieve tactiele watergedragen afwerkingslaag voor binnen in combinatie met de juiste tool naargelang het gewenste effect. Het aanbrengen van een correcte grondlaag is vereist.

Metaaleffect

Architecten en designers gaan meer dan ooit op zoek naar verrassende effecten in het interieur. Dat doen ze door te spelen met onverwachte kleuren, sterke contrasten en aparte texturen. Met dit verfsysteem creëer je een heleboel creatieve effecten: van brons en messing tot aluminium en roestvrij staal of zelfs de luxueuze edelmetalen.

  • Belangrijk bij deze verf is een effen oppervlak, aangezien de metaalkleur oneffenheden in de ondergrond nog meer benadrukt.
  • Een decoratieve, watergedragen metallic muurverf garandeert een satijngladde afwerking, een goede afwasbaarheid en een lange levensduur.

Geschakeerd effect

Wie droomt er soms niet van een Venetiaans palazzo? Een landhuis in de Toscaanse heuvels? Of een romantische villa tussen de pijnbomen op Capri? Met dit uniek decoratief effect op de muren van je living, slaapkamer of badkamer kan je de sfeer en charme van Italië ook thuis oproepen.

  • Het rijkgeschakeerd effect wordt bereikt door de interieurplamuur vakkundig met een plamuurmes uit te strijken.
  • Een echt geduldwerkje dat beloond wordt met een spectaculair eindresultaat.

Projectie-effect

Wie in zijn eigen huiskamer de perfecte bioscoopervaring wil beleven, kan de muur met de aangepaste verf in een projectiescherm veranderen. Het gladde, parelmoerachtige oppervlak verbetert de definitie van het geprojecteerde beeld en zorgt voor een natuurlijke kleurenweergave. De ruimte krijgt daarnaast ook een subtiel decoratief cachet.

  • Dit kan toegepast worden op het thuisfront, maar ook in vergaderruimten of andere professionele lokalen.
  • De verf wordt met een verfspuitmachine aangebracht, wat toch enige ervaring of hulp van een vakman vereist.

Kalkeffect

Het authentieke en ambachtelijke aspect van minerale verven spreekt almaar meer mensen aan. Het levert extra matte muren op met een warm patina. Een goede verf is eentje die het uitzicht van een klassieke minerale verf heel dicht benadert, maar wel een eigentijds, gebruiksvriendelijk en duurzaam systeem is zonder de nadelen van ouderwetse kalkverf. Deze nat-in-nat-techniek wordt gerealiseerd met een solventvrije watergedragen kalkmatte muurverf. De verflaag is makkelijk afwasbaar en er is geen risico op verpoederen of opglanzen.

Fijnkorrelig effect

Heb je een voorliefde voor authentieke, romantische muren? Dit fijnkorrelig effect verkrijg je met een verf met quartzdeeltjes die voor een decoratief reliëf zorgt. De muren krijgen een korrelige structuur met een afwisseling van matte en glanzende vegen. Nu eens oogt het stoer en mannelijk, dan weer dromerig en verleidelijk. Deze techniek wordt verkregen door het vakkundig toepassen van twee producten (een waterverdunbare, kwartshoudende structuurverf en een matte waterverdunbare muurverf) met een blokborstel.

Bordverf

Een behandeling van een muur met deze verf maakt de wand beschrijfbaar met krijt, net zoals een schoolbord. De meeste verffabrikanten bieden deze bordverf al in verschillende kleuren aan.

Magneetverf

Dit is in feite een acryllatex met een magnetisch bestanddeel. Twee à drie lagen van het product geven een wand of deur magnetische eigenschappen. Hoe meer lagen, des te groter de aantrekkingskracht. Na 24 uur droogtijd is de magneetverf overschilderbaar met eender welke andere kleur. Ook na het aanbrengen van muurbekleding blijft het magnetisch effect bewaard.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in