Aanbevolen partners

detremmerie logo
samsung logo
X²O logo
De badkamer

Plaats je douchegoot zoals jij dat wil

De betegelde inloopdouche is de trend van de laatste jaren. Waarom? Esthetisch, functioneel toegankelijk zonder opstapjes en zeer onderhoudsvriendelijk. En ook naar plaatsing is het kinderspel, zeker nu Aco Passavant met een nieuwigheid komt, de Showerline ‘oriënteerbaar’.

De Showerline ‘oriënteerbaar’ is naar plaatsing en uitzicht uniek in de markt. Het onderlichaam van deze inox douchegoot is voorzien van een schroefflens voor een directe aansluiting van het waterkerend membraan op het putlichaam. Dit afvoerhuis met sifon wordt in een eerste bouwfase in de chape vastgezet.

In een volgende bouwfase wordt het waterdichtingsmembraan gelegd en vastgeschroefd. Het tegelframe met rooster wordt dan samen met de tegels gelegd, gepositioneerd boven het putlichaam. Er is nog enige speelruimte, zodat het mooi in het gekozen tegelpatroon komt te liggen.

Ook afwatering onder het tegelniveau

Met deze innovatie biedt Aco Passavant een antwoord op de vraag van plaatsers naar een douchegoot die onder het tegelniveau kan afwateren. Aco Passavant wil zeker niet weten van infiltratiegaten in de zijkant van het gootlichaam. Bij dergelijke systemen is het risico juist groot dat er water in omgekeerde richting vloeit, aldus vanuit de douchegoot onder de tegels. Bij de Showerline ‘oriënteerbaar’ is dit door de opbouw en het hoge debiet uitgesloten!

De horizontale uitloop van deze douchegoot met inox sifon en waterslot heeft een diameter van 50 mm en het debiet Q bedraagt, conform de Europese Norm EN 1253, standaard 0,95 liter per seconde. De totale inbouwhoogte bedraagt slechts 67 mm, het onderlichaam is 59 mm en het tegelframe 8 mm hoog.


Meer info: Aco Passavant

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in