Aanbevolen partners

detremmerie logo
samsung logo
X²O logo
De badkamer

Patricia Urquiola creëert verleidelijke badkamer voor Axor

Samen met Axor het designmerk van Hansgrohe introduceert de creatieve designer Patricia Urquiola, een nieuw element van sensualiteit in de badkameromgeving. Het vitaal en passioneel design van de nieuwe Axor Urquiola badkamercollectie en het nieuw vrouwelijk ruimteconcept, slaagt er in om innovatieve producten voor te stellen.


Axor Urquiola en het ruimteconcept waarop het gebaseerd is, belichamen volledig Patricia Urquiola's veelzijdige persoonlijkheid en haar eclectische design : Axor Urquiola creëert een sfeer vol van helderheid en flair.


Intimiteit en ontmoeting

Verschillende domeinen groeien samen binnen het Axor Urquiola design- en ruimteconcept. Het slaapgebied wordt niet meer strikt gescheiden van de badkamer - in plaats daarvan smelten deze twee omgevingen samen om een harmonische interactie te creëren tussen slapen, lichaamsverzorging, en relaxatie. En dit is eveneens van toepassing voor de producten. Het zijn de golvende overgangen, de zachte vormen en krommingen die het productenprogamma en de volledige ruimtearchitectuur doordringen en die zo Axor Urquiola onderscheiden.


Individuele elementen

Elk individueel product in Axor Urquiola bezit zijn eigen poëtische noot. En samen werken ze op elkaar in. Zo bijvoorbeeld de mengkranen die het natuurlijke element water verdelen, met hun expansieve grepen die uit het kraanlichaam te voorschijn komen als een organisch element. Een vrijstaand scherm - dat gelijktijdig als radiator functioneert en de ruimte verwarmt - verdeelt visueel de slaapkamer en de badkamer terwijl de verbindingen open blijven. Door hun vorm doen de archetypische wastafels en baden denken aan vroegere waskommen, waarbij de „goede oude tijd“ herinnerd wordt.


De poëzie van veiligheid

Ondanks de grote diversiteit van producten in de Axor Urquiola lijn, laat de ontwerper altijd genoeg vrijheid voor elke persoon om zijn eigen persoonlijke ruimte tot stand te brengen.
De designer vertaalt haar gevoelige waarneming van levensomgevingen, historische voorbeeldgevers en dagelijkse situaties zeer pragmatisch in het Axor Urquiola ruimteconcept. Zo heeft ze de ruimte ontworpen waarin mensen elkaar daar kunnen ontmoeten en communiceren terwijl de privésfeer bewaard blijft. „Ik ontwierp deze badkamer voor een denkbeeldig paar, voor twee verschillende persoonlijkheden. De kwestie van intimiteit was hier zeer belangrijk voor mij : Ik zie de wasruimte als de plaats waar ik zorg voor mijn zeer persoonlijke behoeften.“ Dit is ook de idee achter de twee baden die de sterdesigner naast elkaar heeft geplaatst. Deze opstelling laat de baders toe om met elkaar te communiceren maar geeft hun toch een veilig gevoel in een eigen persoonlijk domein.


Voor meer informatie: Hansgrohe

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in