Aanbevolen partners

detremmerie logo
samsung logo
X²O logo
De badkamer

Originele impulsen voor je badkamer

Axor Citterio is een van de iconen in badkamerdesign geworden. Het designmerk van Hansgrohe werkte al vaker met gerenommeerde ontwerpers, zoals Patricia Urquoila en Philippe Starck. Nu wordt de badkamercollectie van de Milanese architect en designer Antonio Citterio – die al sinds 2003 bestaat – uitgebreid met enkele nieuwe types mengkranen, hoofddouches en een showerpipe voor de vervollediging van de comfortzone in je badkamer.

Axor staat voor briljant design, helderheid en een ultieme productiekwaliteit. De badkamers van Citterio creëren een behaaglijk gevoel: kwaliteitsdesign rond het centrale element water, tijdloze ontwerpen met een perfecte vorm en functionaliteit. Het nieuwe type mengkranen dat Antonio Citterio voor Axor ontwierp, optimaliseren de comfortzone in de wastafelruimte. Een nieuwe hoofddouche in een robuust design en met een uitmuntende afwerking, vormt samen met de Axor Citterio showerpipe een volledig gemonteerd douchesysteem voor wandmontage.

 

Tot jezelf komen

Antonio Citterio beschouwt de badkamer als een plek waar je weer tot jezelf kan komen. Hij verdeelt de badkamer in een welzijnszone en een functionele zone. Hiervoor gebruikt hij transparante elementen, in kwaliteitsmaterialen, gecombineerd met comfortabele meubels en accessoires. Daartegenover - letterlijk dan – plaatst hij functionele zones zoals douche of toilet. Architect en designer Antonio Citterio beschouwt tijd de sublieme uitdrukking van immateriële luxe. “En de badkamer is de plaats waar ik tijd neem voor mezelf: voor mij is het een plaats waar je je kan terugtrekken en herbronnen. Het is dan ook des te belangrijker dat ik deze ruimte inricht met zorgvuldig uitgekozen, waardevolle en mooie dingen." Dat hij zijn filosofie - zijn 'ideale badkamer' - consequent weet toe te passen, blijkt uit zijn interieurdesign van badkamers in tophotels zoals de Bulgari Hotels in Milaan of in Bali.

 

Welzijnsruimte

In zijn nieuwe versie van de Axor Citterio designbadkamer stelt de Italiaanse architect een doorgedreven interpretatie van zijn concept voor: in een ingesloten plaats midden in de kamer bevinden zich het toilet, samen met de wastafel, de douche en het bad langs de buitenmuur. Op die manier kun je de slaapruimte perfect verbinden met de ruimte voor de lichaamshygiëne. De ideale badkamer van Antonio Citterio heeft ook een groot buitenraam met toegang tot de tuin waardoor de welzijnsruimte baadt in natuurlijk licht. Samen met de doordachte plaatsing van lichtbronnen, die voor het juiste accent zorgen, krijgt de badkamer hierdoor een heel comfortabele en uitnodigende sfeer. Door het samenspel van zwart en wit marmer en de natuurhouten vloer, en door de combinatie van een ronde spiegel met de rechte lijnen van de wastafelbasis ontstaan er opwindende contrasten.

 

Joystick mengkraan

Volledig in lijn met zijn onmiskenbare, precieze vormgeving ontwierp Antonio Citterio ook de nieuwe wastafelmengkraan voor Axor Citterio: met zijn royale hoogte van 180 millimeter en gemakkelijk regelbare straalhoek aan de hand van de vlak geïntegreerde straalvormer, biedt deze mengkraan het summum aan gebruikscomfort. Hieraan worden nieuwe innovaties toegevoegd: hij combineert de klassieke hoge uitloop van de succesvolle driegatsmengkraan met een eigentijdse zijwaarts uitstekende joystick-greep, wat voor een kenmerkend designelement zorgt. Op deze manier wordt een harmonieuze combinatie de basis voor een nieuwe typologie voor eengreepsmengkranen met een fris design.

 

Krachtige douchekop

De kleine, onopvallende douchekop is robuust, maar ziet er bijzonder fraai uit. Met de laterale verstelhendel op een prominente plaats kunnen de verschillende types waterstralen rechtstreeks en gemakkelijk ingesteld worden. Buitengewoon gebruiksvriendelijk dus. Deze douche geeft een krachtige, verkwikkende waterstraal die rechtstreeks op het lichaam gericht is dankzij de schuine hoek van de douchearm. Hij maakt deel uit van de volledig voorgemonteerde en gemakkelijk te installeren nieuwe Axor Citterio showerpipe-eenheid en zorgt voor een intense douche-ervaring. Dit douchesysteem voor wandmontage kan in elke badkamer een plaatsje vinden dankzij de perfecte flexibiliteit op het vlak van installatie.

 

Meer info: Hansgrohe

 

Meer en uitgebreide badkamer info

Op zoek naar meer en uitgebreide informatie en inspiratie voor de inrichting van de badkamer? Lees ons dossier De Badkamer op deze website. We geven je ook heel wat voorbeelden van moderne, hedendaagse design badkamers.
 

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in