Onzichtbare doucheprofielen in Sky Concept

Gewijzigd op 15/04/2015 door TiM Vanhove

Bij een glazen douchewand is er niets zo storend als een profiel of ander bevestigingsonderdeel dat in het blikveld ligt. Aquaconcept maakt hier komaf mee met zijn Sky Concept. De douchewand lijkt wel verzonken in het plafond, zonder zichtbare bevestigingsonderdelen.

Onze badkamerspecialisten

Sky Concept
© Aquaconcept
Sky Concept
© Aquaconcept
Sky Concept
© Aquaconcept
In het Sky Concept zit het aluminium profiel alvast mooi, stevig en onzichtbaar weggewerkt in het plafond. De voordelen van dit vernieuwende concept zijn vooral esthetisch, er ontstaat een perfecte afscherming zonder zichtbare lijnen of contouren bovenaan. Daarenboven zorgt het Sky Concept voor meer comfort: de douche is volledig afgeschermd tegen tochtbewegingen en blijft dus warmer. Sky Concept komt uit in verschillende series en naargelang het concept wordt 8mm of 10mm veiligheidsglas gebruikt.
 

Open doucheconcepten

Bij het type ‘doorloopdouche’ kun je een volledig vrijstaand glaspaneel via twee vierkante chromen profielen plaatsen op het plafond. Wil je alleen maar een glaspartij zien? Dan zakt/daalt een volledig vrijstaand glaspaneel vanuit het plafond (met onzichtbaar profiel) of vanop het plafond met een zichtbaar profiel. Onderaan rust het glas dan gewoon op de douchebak of op de grond. 

Gesloten doucheconcepten

Kies je voor een meer ‘gesloten’ doucheconcept dan zijn er ook hier diverse opties. Tussen twee muren schittert de ‘Sky Concept Slide’ met een tweedelige glazen schuifdeur hetzij op het plafond bevestigd met zichtbaar profiel, hetzij met onzichtbaar profiel ingebouwd in het plafond. Het zorgt voor een optimaal glijdend effect van de glaspartij over een profielloze bodem waardoor het een hoog designgehalte krijgt. Bovendien zit in het profiel, zonder meerkost, een afremmende, instelbare soft close-techniek verwerkt waardoor de deur nooit hard kan worden geopend of gesloten. Opteer je voor een combinatie van een groot glazen zijpaneel met een 180° draaideur die door slechts één vierkant profiel gedragen wordt? Dan steekt dat profiel boven het glas uit tot aan het plafond en verzinkt het daar in een vierkante plafondbevestiging.
 

Half open doucheconcepten

Wens je alleen maar een zijpaneel? Dan kun je opteren voor een glaspartij die terug onzichtbaar verzonken is in het plafond (of op het plafond met profiel), én tegen de muur zonder profiel. Of voor een zijpaneel dat bevestigd is tegen de muur met een chroom profiel en een vierkante plafondbevestiging.
 

Gespecialiseerde maatopname

Dankzij de gespecialiseerde maatopname van Aquaconcept kan het glas in alle concepten altijd de contouren van de afgewerkte muur volgen, belangrijk bij schuine muren. Aquaconcept levert gemiddeld 4 à 5 weken na de maatopname waardoor elke sanitaire installateur ook zelf snel kan opleveren bij zijn klant.Alle concepten kun je overigens altijd visualiseren en budgetteren via een gebruiksvriendelijk online 3D-configuratiesysteem op www.aquaconcept.be.

Folders over de badkamer

Meer informatie op de website van deze bedrijven