Aanbevolen partners

detremmerie logo
samsung logo
X²O logo
De badkamer

Onzichtbaar muur- en plafondprofiel houdt doucheglas stevig vast

De innoverende Belgische badkamerspecialist Aquaconcept speelt perfect in op de groeiende vraag van (interieur)architecten en hun klanten, die de strakheid van hun interieur ook in de douche willen doortrekken. Aquaconcept predenteert daarom het ‘Wallconcept Invisible’, een systeem van douchepanelen met onzichtbare doucheprofielen.

Wie droomt immers niet van een glazen douchewand die wel verzonken lijkt in de tegelmuur, zonder een zichtbaar profiel? In het door Aquaconcept gepatenteerde ‘Wallconcept Invisible’ zit het aluminium profiel dan ook mooi, stevig en onzichtbaar weggewerkt in de muur, achter de tegels. Een innovatie waarbij men een volle glaspartij krijgt die mooi overvloeit in zijn betegelde muur. Het maakt zelfs niet uit of die muur nu recht is dan wel schuin aflopend, en er is ook geen zichtbaar profiel te onderhouden.

Douchepaneel monteren

Het douchepaneel montoren verloopt als volgt: Voor de eigenlijke betegeling, slijpt de installateur een groef in de muur van boven naar beneden, met een speling van 15 mm diep en 12 mm breed. Het aluminium profiel wordt in de groef gebracht. Na betegeling van de muur kan de installateur het 8 mm glaspaneel in het profiel schuiven. Het glaspaneel wordt geklemd met een waterdichte kunststofdichting. Dus geen gebruik van siliconen op de muur die na verloop van tijd toch maar zouden losweken... Met diezelfde kunststofdichting wordt het glaspaneel vervolgens netjes waterdicht gemaakt tegen de muur.

Doucheprofiel in plafond

Behalve in de badkamermuur kan het concept van het onzichtbare profiel ook worden toegepast in het plafond. Aquaconcept ontwikkelde daartoe de ‘Inoxconcept Sky Invisible’. Ofwel bevestigt men een volledig vrijstaand glaspaneel aan het plafond via een onzichtbaar profiel, dat ingewerkt wordt in de (verlaagde) plafond. Ofwel opteert men voor een zijpaneel, terug onzichtbaar verzonken in het plafond en zonder profiel, bevestigd tegen de muur. Hierbij volgt het glas de contouren van de afgewerkte muur.


Meer info:

Aquaconcept op Batibouw, paleis 9, stand 333 

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in