De badkamer

Ontdek de badkamertrends op ISH – win je ticket

Aanbevolen partners

logo X2O
De badkamergewoontes verschillende overal ter wereld: van New York tot Tokyo. In Amerika is de master bathroom immens populair, terwijl ontwerpers in Japan alle mogelijke moeite doen om een badkamer in een kleine ruimte te passen. De producenten hebben voor iedere ruimte een oplossing en stellen die in maart in primeur voor op ISH.

Master bathroom

De meest recente luxe lifestyle trend in de VS is de master bathroom. Nog nooit eerder werden er in Amerika zoveel luxueuze badkamers verkocht. In exclusieve huizen hebben ‘hij’ en ‘zij’ zelfs hun eigen badkamer. Een badkamer die tot een derde van de leefruimte inneemt, is aan de andere zijde van de oceaan helemaal geen uitzondering. Vastgoedmakelaars geven aan dat de vraag naar elite badkamers ‘boomt’ in steden als New York. Penthouses met een 100m² grote badkamer zijn er niet uitzonderlijk.
 

Ondertussen in het oosten

In Japan zien we de omgekeerde wereld. Het is een hele uitdaging voor ontwerpers om een badkamer in een kleine ruimte te krijgen. Japan heeft plaatsgebrek en er is een tekort aan leefruimte in de grote steden zoals Tokyo. De oplossing zit er vaak in multifunctioneel meubilair om toch de nodige ruimte te winnen voor het klassieke ligbad.
 
In Shanghai is baden een traditie. Het publieke gebeuren verhuist echter almaar meer naar de eigen woning. Een Europese invloed die in China doordringt. Net als in Rusland of de Arabische landen laten de rijke Chinezen graag zien dat ze de middelen hebben om aan de badkamer te spenderen. De badkamers onderscheiden zich in duur meubilair.
 
Down under heeft duurzaamheid altijd hoog op de agenda gestaan. Dat vertaalt zich in dure materialen en een evenwicht tussen functionaliteit en luxe. In de huizen en appartementen aan de Australische oostkust vinden we ook verschillende culturele invloeden terug in de badkamer in een mix van Amerikaanse, Europese en Aziatische interieurs

Bezoek ISH

Benieuwd naar de laatste badkamertrends en de nieuwste technieken op verwarmingsvlak? Kruis dan 10 tot 14 maart aan in uw agenda. Dan verzamelen fabrikanten van over de hele wereld op ISH in Frankfurt om hun nieuwste producten te tonen.Habitos.be mag 50 lezers naar het mekka van de badkamer en verwarming sturen. De eerste 50 bezoekers die reageren via dit bestelformulier krijgen een code toegestuurd om hun beursticket te downloaden.
 
Meer info: ISH

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in