Aanbevolen partners

detremmerie logo
samsung logo
X²O logo
De badkamer

Nieuwe minimalistische lijnen van Grohe

De jarenlange ervaring van Grohe inzake industrieel design bereiken een hoogtepunt in drie nieuwe lijnen. Allure, Lineare en Concetto combineren een uitstekende functionaliteit met een exclusief minimalistisch design.


De nieuwe designkranen passen bij een breed gamma badkamer-ontwerpen. Door hun tijdloze vormen blijven ze jarenlang fascineren en hun minimalistische stijl is een streling voor het oog. Maar welk van deze drie collecties moet je kiezen? Elke kraanlijn verbergt een eigen filosofie.
 
Allure – minimalisme in zijn meest natuurlijke vorm
Allure is een kunstvoorwerp op zich en past perfect in moderne interieurs waarin hout, steen of glas worden gebruikt. Deze kraan van topkwaliteit is het paradepaardje van de badkamer en springt onmiddellijk in het oog. Het is de perfecte keuze voor wie houdt van originaliteit en echt vakmanschap.
 
Allure staat synoniem voor authenticiteit, originaliteit en harmonie. Het basisprincipe van dit ontwerp is heel eenvoudig: uit vierkante vormen rijzen cilinders voor een perfect evenwicht tussen afgeronde en hoekige lijnen.
 
De algemene indruk wordt gekenmerkt door de harmonie tussen de afgevlakte rechthoekige vormen van de basis, de uitloop en de hendel enerzijds, en de cilindrische volumes van de schacht en het bedieningselement anderzijds. De tweegreepsversie is uitgerust met Y-vormige hendels op twee cilinders links en rechts van de uitloop. Alle hendels en handgrepen zijn gemaakt van stevig metaal, hebben een ergonomische vormgeving en een doordachte lengte.
 
Allure onderscheidt zich door zijn zachte, brede waterstroom die als een natuurlijke waterval in de wastafel klatert. Dit is te danken aan de rechthoekige uitloop: door zijn speciale vorm verdeelt hij het water zonder mousseur – en dat is echt uitzonderlijk in het hedendaagse badkamerdesign.
 
Lineare – emotioneel minimalisme
Lineare werd speciaal ontworpen voor moderne en ruimdenkende mensen die dol zijn op designobjecten uit de 20ste eeuw en die graag vormen en stijlen combineren. Het is de perfecte keuze voor kosmopolitische badkamers die een ontspannen loungesfeer uitstralen.

Deze nieuwe kraanlijn is voorbestemd om uit te groeien tot een designklassieker. Lineare won de reddot design award 2006 en de iF design award 2006 en werd al genomineerd voor de German Design Prize 2007. Lineare heeft zich op die manier nu al duidelijk onderscheiden in de wereld van het industrieel ontwerp. De vernieuwende stijl van Lineare treedt duidelijk in de voetsporen van andere succesrijke GROHE ontwerpen. Met zijn uiterst expressieve en uitzonderlijke esthetiek voegt Lineare een emotionele toets toe aan de idee van minimalisme, wat resulteert in een evenwichtige combinatie van afgeronde en hoekige vormen.
 
De expressie van harmonie en evenwicht wordt gekenmerkt door de vloeiende overgangen tussen de cilindrische schacht en de hoekige uitloop. De mousseur zit verborgen in de uitloop. De hoekige en afgeronde vormen zorgen voor een vloeiende wisselwerking en doorbreken de strenge geometrie op een zachte en ingetogen manier. Het resultaat is een kraan die helderheid uitstraalt met een heel menselijke toets.

Concetto – dynamisch minimalisme
Uitstekende waarde, uitmuntende kwaliteit en tijdloze uitstraling: Concetto is de perfecte keuze als het gaat om stijlvolle kranen voor ambitieuze bouwprojecten. Door het coherente gebruik van verhoudingen en parallellen past Concetto in de meest uiteenlopende ontwerpplannen. Van landelijk tot stedelijk, van sensueel tot puristisch … Concetto past perfect in elk modern badkamerontwerp. Deze collectie kranen werd ontworpen en uitgewerkt voor een jarenlange betrouwbare werking.
Met haar compacte spiegelende uitzicht zet concetto een nieuwe stijlvisie voor de hedendaagse badkamer in de kijker. De symmetrische assen zijn cruciaal voor de blijvende aantrekkingskracht van deze lijn.

De dominante symmetrie wordt benadrukt door de as van de hendel die parallel loopt met de bovenkant van de cilindrische schacht. De mousseur is op de schuine voorkant van de cilindrische uitloop geplaatst en de hendel en de uitloop vertonen strakke parallellen. Concetto staat garant voor ultiem gebruikscomfort gecombineerd met een uiterst prettige tactiele ervaring.

Perfecte esthetiek, technische uitmuntendheid
De nieuwe minimalistische lijnen van Grohe werden niet alleen ontworpen om indruk te maken, maar ook om te presteren. Binnenin zijn ze uitgerust met een vernieuwend keramisch binnenwerk dat een uiterst slank ontwerp mogelijk maakt. De Grohe SilkMove technologie garandeert een zijdezachte bediening en een bijzonder royale instelhoek, Grohe StarLight technologie zorgt voor een langdurig glanzende, vuilafstotende en kraswerende chroomlaag. Het resultaat is een superieure kwaliteit waarvan je dagelijks kunt genieten.

Meer info: Grohe

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in