Aanbevolen partners

samsung logo
Audio en video

Nieuw Sound System brengt geluid binnen via elektriciteitsnet in huis

Naadloze room-to-room-muziek zonder luidsprekerkabels: De MT-01 Power Line Sound System brengt geluid over via het elektriciteitsnet in huis en zonder de conventionele luidsprekerdraden.

Met de MT-01 kunnen gebruikers tot zes speciaal ontworpen Power Line Network Speakers aansluiten op een stopcontact in verschillende kamers en luisteren naar muziek die afgespeeld wordt via het geluidsstation dat aangesloten is op een stopcontact in een andere kamer. De gebruiker kan dus genieten van naadloze room-to-room audio in heel het huis.

Het elektrische circuit in huis werkt als een geluidskanaal dat de muziek via het geluidsstation overbrengt van het ene stopcontact naar het andere, van de ene kamer naar de andere. Het station kan ook bediend worden met behulp van afstandsbediening via een van de grote Network Speakers.

Power Line Communication (communicatie via het elektriciteitsnet) is geen nieuwe technologie. Maar wij hebben ze toegepast op de audio-omgeving in huis. Dankzij het systeem kan iemand achtergrondmuziek beluisteren in verschillende kamers zonder dat hij een ingewikkelde luidsprekerbekabeling moet voorzien?, vertelt Philippe Coppens, Technology and Product InfoManagement Manager bij Pioneer. ?We hebben het systeem ook een stijlvolle, discrete look gegeven zodat het kan opgaan ? verdwijnen zelfs ? in het interieur, ongeacht de inrichting.?

Het standaard MT-01 pakket bestaat uit een Sound Station, een grote 2 x 25W Network Speaker, een kleine 5W Network Speaker en een afstandsbediening ter grootte van een sleutelhanger. Zowel de grote als de kleine luidsprekers zijn ook afzonderlijk verkrijgbaar zodat gebruikers hun Power Line Sound System kunnen uitbouwen naargelang de behoeften thuis.

Het Sound Station heeft 5 ingangen: twee USB terminals (type A en B), een audio-ingang vooraan en twee analoge ingangen. Gebruikers kunnen hun MP3-speler, iPod, draagbare USB/flash memory sticks, PC of zelfs een bestaand audiosysteem hierop aansluiten en de muziek beluisteren in verschillende kamers.

Het systeem maakt het afspelen van muziek in verschillende kamers mogelijk. De muziek kan afkomstig zijn van twee verschillende bronnen; muziek van een compatibel USB-toestel kan afgespeeld worden in één kamer, terwijl muziek van een andere bron afgespeeld wordt in een andere kamer. De kleinere speaker heeft ook een bewegingssensor die de muziek in een bepaalde kamer automatisch start. De adviesprijs voor de MT-01 bedraagt 699 euro.

Meer info: Pioneer.be

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in