Aanbevolen partners

samsung logo
De woonkamer

Meubelwaarborg

Je bestelt je droommeubelen. De verkoper belooft een levering binnen de 6 weken, maar na maanden zit je nog altijd in je oude salon. Sluit om dergelijke situaties te vermijden altijd een contract af met Meubelwaarborg


Dit contract biedt zowel de consument als de meubelhandelaar eerlijke en stevige garanties omtrent de prijs, de kwaliteit, de hoeveelheid, de leveringstermijn en – plaats en gebreken.
De Meubelwaarborg is in het leven geroepen door Navem, Arcopar en Test-Aankoop en wordt aanbevolen door het Ministerie van Economische Zaken (FOD Economie)
Door het gebruik van het contract kan je ook een beroep doen op de Geschillencommissie Meubelen. Door een procedure voor deze commissie kan je een proces voor een gewone rechtbank vermijden.
Bij deze arbitrale commissie verloopt de procedure bovendien sneller, minder ingewikkeld en goedkoper. Je kan je verdediging overigens ook zelf opnemen en hebt dus geen advocaat nodig.

Winkels die werken met Meubelwaarborg herken je aan de sticker. Hier vind je ook een lijst van meubelwinkels die werken met Meubelwaarborg

Bron en meer info: Navem

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in