Aanbevolen partners

detremmerie logo
samsung logo
X²O logo
De badkamer

Metris: gebruikscomfort en esthetiek gaan hand in hand

Het Metris-gamma is een nieuwe volwaardige kranenlijn voor wasbekken, bad en douche. Gloednieuw met een nooit eerder geziene troef: de individuele Comfortzone of de ruimte onder de mengkraan. Met die hoge ruimte onder de mengkraan speelt Metris in op de verpersoonlijking van onze badkamer.


Volgens een onderzoek van L’Oreal wast bijna 1/5 van de vrouwen regelmatig haar haren in de wastafel. Een ‘lage’ kraan is niet meteen bevorderlijk om comfortabel de klus te klaren. Maar dat is niet alles. Is onze badkamer tegenwoordig ook geen volwaardige leefruimte geworden waar we planten of zelfs een glazen kom met enkele goudvisjes hebben staan? Beide moeten op regelmatige basis vers water krijgen en een hogere kraan biedt heel wat comfort. Daarbij komt nog dat mannen bij het scheren niet geholpen zijn met een klein kraanmodel omdat de straal te laag is. Bovendien is het vandaag een trend in de badkamers om steeds grotere wastafels te kiezen als architecturale meerwaarde. Een groter wasbassin vraagt ook een grotere kraan om de proporties te respecteren. Hansgrohe had dan ook reden genoeg om de ComfortZone te lanceren.


Vijf modelhoogtes

Het nieuwe gamma binnen de Metris-lijn bestaat uit vijf kranen – met variabele hoogtes van 100 tot 260 mm – die kunnen gecombineerd worden met gelijk welk wasbekken. Het ontwerp was in handen van Phoenix Design, het ontwerpbureau dat al vele producten van Hansgrohe mocht vormgeven. Het ontwerp is slank met gladde vormen eindigend in een rechthoekige uitloop.
Alle kranen werden uitgerust met de Hansgrohe Ecosmarttechnologie waardoor er lucht met water vermengd wordt en het verbruik fors daalt – ongeveer 5 liter per minuut tegenover 11 liter bij een klassiek model. De verschillende hoogtes voldoen aan specifieke noden die de gebruiker kan hebben: haar wassen, scheren, vullen van vazen… Ook de bestaande kraanlijnen Talis en Focus kregen een ‘upscaling’: in die gamma’s zal het voortaan ook mogelijk zijn om verschillende kraanhoogtes te kiezen.


Welke hoogte voor welke functies?

Hoogte 100-110 mm: ideaal voor een kleinere gastenwastafel in bijvoorbeeld het toilet. Geschikt om handen te wassen.
Hoogte 150 – 230 mm: ideaal voor medium wastafels. Geschikt om comfortabel te scheren, haren te wassen.
Hoogte 200- 260 mm: ideaal voor grote vlakke keramieken of hoge waskommen. Geschikt om hoge vazen te vullen, planten water te geven, haren te wassen.


Meer info: Hansgrohe
 

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in