Aanbevolen partners

detremmerie logo
samsung logo
X²O logo
De badkamer

Meer design voor alle badkamers

Badkamerdesign maakt vandaag almaar vaker deel uit van de totale binnenhuisarchitectuur. Om design voor iedereen bereikbaar te maken, presenteert het Nederlandse Sphinx voor het eerst douchewanden die tegemoetkomen aan de wens van betaalbaar design. De Italiaanse architect Antonio Citterio ontwierp elegante blikvangers die het gevoel van wellness in de badkamer een extra impuls kunnen geven.


De vermaarde Milanese architect en ontwerper Antonio Citterio heeft – geheel tegen de trend van profielloze douches in – het principe van de kooi van Faraday gebruikt voor de vormgeving van de S44. Hierdoor springen de douchewanden direct in het oog en maken zo een duidelijk designstatement in de badkamer. De kooi van Faraday is een kooivormige constructie van elektrisch geleidend materiaal (koper, ijzer, …) die ervoor zorgt dat statische elektrische velden niet tot binnen in de kooi kunnen doordringen. Het omkaderende profiel is dus heel belangrijk en juist die belijning wilde Antonio Citterio ook terugzien in zijn doucheconcept voor Sphinx, de S44.


Functioneel

Vorm en functie gaan hand in hand bij de Sphinx S44-serie. De standaardhoogte van 1 950 mm zorgt ervoor dat de wand zowel toepasbaar is op een tegelvloer als op een douchebak. De deuren draaien zowel naar binnen als naar buiten. Ze hebben een elegante, verchroomde handgreep die als handdoekhouder fungeert. De binnenvlakken van de douchewanden zijn niet alleen geheel glad, maar ook voorzien van GlasPlus-coating. Dit zorgt ervoor dat het water snel naar beneden loopt en de deuren eenvoudig zijn schoon te maken.


Verrassende mogelijkheden

De douchewanden van de Sphinx S44-serie passen in vrijwel iedere badkamer en zijn op vele verschillende manieren aan te brengen. Er zijn namelijk maar liefst zeven verschillende modellen in vele verschillende maten, waaronder zeer grote afmetingen. Omdat het wandprofiel een verstelbaarheid van 25 mm heeft, is montage aan niet geheel loodrechte wanden geen enkel probleem.
Dankzij de flexibele maatvoeringen biedt ‘Sphinx S44 by Antonio Citterio’ verrassende gebruiksmogelijkheden. Afhankelijk van de situering en het ontwerp van de badkamer, is het bijvoorbeeld mogelijk om behalve voor de (inloop)douche ook voor het toiletgedeelte een wand te plaatsen. Of om een badkamer ‘en suite’ met een wand van het slaapgedeelte te scheiden. Zo krijgt het betaalbare design van de badkamer een extra accent in het interieur.


Totaalconcept

Sphinx presenteert ook een aantal nieuwe badkamerconcepten, waarmee je je badkamer kunt omtoveren in een veelzijdige, complete en vooral persoonlijke badkamer. Sober, tijdloos maar modern design gaan bij Sphinx voorop. Rechtlijnige vormen voor de buitenkant van het sanitair vormen een mooi contract met de organische binnenvormen. Wastafels – grote, kleine, dubbele – bad, toilet en bidet passen mooi samen. Het wit van het keramiek combineert mooi met de bijpassende badmeubels in hooglans wit, bourgogne rood en platina grijs.
Ook de bijbehorende lichtspiegels zijn tijdloos en modern, waarbij je het lichtelement voor de montage naar links of rechts kunt verplaatsen, voor een persoonlijk accent.

Meer info: Sphinx
 

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in