Aanbevolen partners

Colora
Verf en behang

Levis Ambiance zoekt inspiratie in pop-art

Zoals Roy Lichtenstein en Andy Warhol met de springerige speelsheid van de pop-art de kunstwereld nieuw leven inbliezen in de jaren 60, zo probeert Levis met zijn nieuwe Ambiance Mix collectie Pop Art opnieuw pit en fun te brengen in je interieur. Kijk mee, voel je vrolijk worden, en ga aan de slag.


Ambiance Mix Collection Pop Art

Pop Art. Een naam die meteen beelden oproept. Van een blik soep. Van stripverhalen en platenhoezen. Opvallende kleuren. Grootse ideeën. Een uitbarsting van kleur en energie waar je blij van wordt. Pop Art kleedt je muren in pure fun. Levendig, vrolijk en pretentieloos.
Deze kunstvorm mag dan wel typisch jaren 60 zijn, toch is Pop Art vandaag relevanter dan ooit. In onze ogen betekent het zelf vorm geven aan je omgeving door nieuw leven te blazen in muren, deuren, en meer. Pop Art staat voor fun, fun en fun. Elke dag wordt een knaller, met overal spetters van primaire kleuren die pit brengen in elke kamer. Het mooiste effect krijg je door enkele felle hoofdkleuren te combineren met rustigere tinten, die de look verzachten. Ook die zachte tinten vind je volop in het Pop Art palet. Zo krijg je levendige kleurencombinaties, zo ‘arty’ dat ze bijna van je muur spatten.

Volgende tips kunnen daarbij al helpen.


Geel en geel

Benadruk architecturale elementen door te spelen met twee tinten van dezelfde kleur. Bij de eerste foto werd gekozen voor een diep Rebels geel op de ramen en vrolijk Retrogeel voor de muren. Je haalt er meteen de lente mee in huis. Wolkenkrabber, tenslotte, doet het goed op hoge muren met veel lichtinval.


Verrassende tekstballonnen

Pepermunt op de muren werkt verfrissend naast het neutrale Rook op de lijsten en creëert een rustige werksfeer (foto 2). Zorg voor extra cachet door verrassende tekstballonnen in funky metallic Disco.


Contrast met een knipoog

Ga voor een eenvoudig, sterk contrast met een knipoog (foto 3). Donker LP op de plafonds getuigt van durf, het grafische spel met Plastic voegt humor toe. Het zachte Skai houdt het geheel samen en vormt de achtergrond waartegen de accenten aan impact winnen.


Bordverf in krachtige keuken

Krachtig Retrogroen voor het keukenblok, in toom gehouden door het Diva op de muren achteraan in de ruimte (foto 4). Chewing gum rond de gootsteen zorgt dan weer voor een zachtere sfeer. De bordverf Tablo kan je in elke kleur krijgen op de Levis-mengmachine. Laat je inspiratie werken: tekeningen, dessins… het leven is meer dan boodschappenlijstjes alleen.


Polka dots

Pop Art à la Lichtenstein: simuleer een drukraster door het gebruik van Polka Dot sjablonen, die je inkleurt in één of meerdere tinten (foto 5). De drukte van het patroon werd hier getemperd door herhaling van het Retroblauw en de keuze voor Formica als neutrale achtergrond. Karton op de tafel geeft een apart, maar warm contrast.


Vrolijke gang

Vrolijk de gang op met Starlet en breng hier en daar een accent aan in Primair rood. Met het donkere Inkt op de muur achteraan, breng je diepte en contrast in het geheel.


Levis ColorLab

De Ambiance Mix Collections zijn originele kleurencollecties die boeiende thema’s als uitgangspunt nemen voor inspirerende kleurencombinaties. Voor de nieuwe Ambiance Mix Collection ‘Pop Art’ koos het Levis ColorLab 18 evenwichtige kleuren enkel op de Levismengmachine aangemaakt worden. Pop Art is verkrijgbaar in zowel muurverf, lak, binnen- of buitenverf.

 

Info: Levis

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in