Verlichting

Leds get in the mood

Ledverlichting is niet meer weg te denken uit de huidige woonconcepten. Toch is het niet altijd even handig om het te integreren door de bestaande armaturen. Cemes, gekend voor plaatsing van spanplafonds met harpoensysteem, maakt met zijn ‘Ledpanel Illustric Lighting’ een einde aan dat probleem.

 

Het licht heruitgevonden

“De nieuwe lichtpanels zijn een openbaring voor de klanten,” klinkt het bij Cemes. “Spots in alle vormen maken al jaren deel uit van onze interieurs en verdringen meer en meer de klassieke verlichting. Maar, het nieuwe is er af, het verrast niet meer… Dus zoeken we een modernere versie. Dan komen we al snel uit bij leds. Maar ook daar stuiten we op een beperking: de meeste armaturen zijn te hoog voor integratie in het plafond. Om daaraan te verhelpen lanceren we ‘Ledpanel Illustric Lighting’, een ultradunne ledverlichting. Door het compacte formaat feilloos te plaatsen in elk plafond.”


Groen licht

Dankzij het minimum aan inbouwhoogte is Ledpanel Illustric Lighting uitermate geschikt voor zowel verbouwings- en renovatieprojecten als voor toepassingen in nieuwe woningen. “De ledpanels zijn niet alleen mooi voor het oog, maar ook nog goed voor het milieu en de portemonnee. Ze hebben immers een laag verbruik en een langere levensduur dan traditionele verlichting en spaarlampen. Bovendien zijn deze lichtbronnen erg onderhoudsvriendelijk.”


Veilig & cool

Bij verlichting staat men zelden stil bij het aspect veiligheid. Toch hebben leds ook op dat vlak een grote troef. Leds zijn synoniem voor licht met geringe warmteontwikkeling. Hierdoor zijn ze een absoluut kindvriendelijke en tevens brandveilige oplossing. “Zwarte aanslag op het plafond rond de lampjes behoort definitief tot de verleden tijd. En, doordat leds nauwelijks warmte afgeven, kan je ook nog eens besparen op de kosten van de airconditioning.”


Flagrant vierkant of rond en bont

De ultradunne ledpanelen van Ledpanel Illustric Lighting zijn in een eigentijds designjasje gestoken. Er is een ruime keuze in vormen en maten. Van vierkant tot rond, van sober en strak design of juist afgewerkt met opvallende details. Een mooie vormgeving die perfect past in elk interieur.

“Over kleur en smaak valt niet te twisten. Daarom zijn er leds in verschillende lichtkleuren. Een gamma gaande van warm tot koel wit of meer uitgesproken tinten als rood, groen, blauw of geel.”

 

Meer info: Cemes

Lees ook: De verlichtingsadviseur

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in