Aanbevolen partners

detremmerie logo
samsung logo
X²O logo
De badkamer

Koopgids: design kranen voor badkamer en keuken

Een kraan moet vooral water geven. Maar omdat het oog ook wat wil, ging Habitos.be op zoek naar mooie designkranen. In ons assortiment vind je kranen voor de wastafel in de badkamer en voor de spoelbak in de keuken. En de prijs van zo een design kraan? Dat valt mee. Je hebt mooie kranen  van 250 euro, maar ook exclusieve juweeltjes voor 2 500 euro. Kijk en kies.

Kraan met attitude

De Attitude-kraan van Ideal Standard is een verrassend functionele kraan want zuinig in gebruik en tegelijk veilig en hygiënisch. Dankzij het speciale binnenwerk komen er geen nikkelsporen in het drinkwater. De kraan heeft ook een zogenaamde ‘cool body’ waardoor hij aan de buitenkant nooit heet wordt. De glad afgewerkte randen voorkomen kalkopeenhopingen en zorgen voor gemakkelijk onderhoud. De Attitude is verkrijgbaar in twee versies: met een ronde waterstraal of met waterval. Je kunt hem ook op een verhoogde voet krijgen.

Aanbevolen verkoopprijs:  Gewone uitloop ± 248 euro - Watervaluitloop ± 267 euro - prijzen exclusief btw.

Meer info: Ideal Standard 

Elegant en flexibel

Op zoek naar een betaalbare maar tegelijk semi-professionele keukenkraan? Bij Van Marcke vonden we de Van Marcke Origine Douro die aan beide bovenstaande eisen voldoet. Deze keukenmengkraan is van inox (roestvast staal) en heeft een flexibele sproeikop: wil je bijvoorbeeld snel borden afspoelen, dan haal je de sproeikop uit zijn houder en kies je de gewenste waterstraal (hard of zacht)… En sproeien maar. Deze functionele kraan is niet alleen stevig, maar tegelijk ook elegant en stijlvol.

Aanbevolen verkoopprijs: 304 euro, exclusief btw.

Meer info: Van Marcke Inspirations

Zuivere lijnen

In het assortiment van Desco ontdekten we een hele strakke, tijdloze kraan die meteen in het oog springt door de zuivere lijnen. De Fim’s Level – een huismerk van Desco – is een mengkraan met twee grepen, gemaakt van hoogwaardig verchroomde messing. Messing is een legering van koper, vaak gebruikt bij het betere kraanwerk. Als je er met je ring op tikt, hoor je een heldere ‘ping’ terwijl andere materialen doffer klinken. De Level Fim’s voor de wastafel verbruikt ± 15 l/min bij een druk van 3 bar. De versie voor het bad verbruikt – in volledig geopende versie - 21,6 l/min bij een druk van 3 bar.

Aanbevolen verkoopprijs: ± 405 euro.

Meer info: Desco

Organisch en stevig

Topdesigner Philippe Starck koos een organisch en toch minimalistisch design voor de Starck Organic bij Axor. Het resultaat? Een heel sierlijke maar stevige wastafelkraan die doet denken aan een tak. Daarbij is deze kraan ook duurzaam in verbruik: aan de uitloop kies je voor een zuinig debiet van 3,5 l/min of voor de boosterfunctie met 5 l/min. De kraan heeft ook een instelbare temperatuurgrens. De Organic kraan is er in meerdere versies, die voor de wastafel is zeker de meest opvallende.

Aanbevolen verkoopprijs: vanaf 552 euro, inclusief btw.
Meer info: Axor bij Hansgrohe

Voor chef-koks

Ervaren hobbykoks en zelfs chef-koks vallen vast voor de professionele en stoere look van de Master Chef van Franke. Deze kraan is 60 cm hoog en heeft een flexibele slang met afneembare kraanuitloop. De afneembare uitloop helpt bij het spatvrij vullen van kookpot of emmer en het afspoelen van vuile vaat of groenten en fruit. Ook handig: deze kraan kan ongehinderd om zijn as draaien en de flexibele slang zit aan de bovenkant van de kraan. Zo blijft de ruimte onder de spoelbak vrij voor de afvalemmer.

Aanbevolen verkoopprijs: 699 euro (glanzend) - 829 euro (mat). Prijzen exclusief btw.

Meer info: Franke

Koud, warm en heet

De Blanco Hot is een echte multitasker: Naast koud en warm water geeft deze kraan ook kokend heet water. En dat komt van pas als je snel groenten wilt blancheren of thee wilt maken… De knop voor het hete water kun je enkel opendraaien als je ook de veiligheidsknop induwt. Een kleine 5l-boiler van Stiebel Eltron zorgt snel voor de gewenste temperatuur. De pure vormen van de kraan maken het design tijdloos elegant. De hoge uitloop is erg praktische als je een emmer of hoge kookpot moet vullen.

Aanbevolen verkoopprijs: niet meegedeeld.

Meer info: Blanco

Douchen met groen licht

Kersvers, want pas beschikbaar vanaf maart, is de Eterna, van het Scandinavisch Oras. De Eterna-kraan is een unieke slimme regendouche zoals ze dat zelf zeggen. De ronde douchekop is extra groot voor een heerlijke douche-ervaring en de thermostaatkraan zorgt voor de aangepaste temperatuur. Plus: wie net kort genoeg doucht, krijgt bij het sluiten van de kraan (letterlijk) groen licht als beloning voor het nemen van een ecologische douche. Daar zorgt speciale EcoLed-knop voor.

Aanbevolen verkoopprijs: vanaf 896 euro.
Meer info: Oras 

Briljant, het neusje van de zalm

Zeg niet zomaar 'kraan' tegen de Allure Briljant van Grohe. Deze eengreepsmengkraan – geïnspireerd door de vorm van een geslepen briljantje - is een echte blikvanger in de badkamer. De kraan staat los in de ruimte en is voorzien van een voet om op de vloer te monteren. De Allure Briljant kraan voor bodemmontage past perfect bij een losstaand bad en is het neusje van de zalm in elke wellness badkamer.
 
Aanbevolen verkoopprijs: met handdouche er bij kost deze staande kraan ± 2 500 euro.

Meer info: Grohe

Meer weten over kranen?

Zoek je nog meer informatie over kranen?

Lees dan ook deze artikels:


Auteur: Gretel Kerkhofs – december 2012 

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in