Aanbevolen partners

detremmerie logo
samsung logo
X²O logo
De badkamer

Klassiekers voor de badkamer

Onzichtbare jets voor je whirlpool, supervlakke douchebakken, een erg zuinig doorspoelsysteem voor het toilet, architecturale kranen en kastjes in frisse lakkleuren… De drie kwaliteitsmerken van sanitair, Villeroy & Boch, Inda en Dornbracht, bundelen de krachten en lanceren samen een heleboel nieuwigheden voor de badkamer. Habitos.be bekeek het assortiment.


Villeroy & Boch is een klassieker. Het Duitse familiebedrijf bestaat al 260 jaar en maakt van in de begindagen baden en toebehoren. Voor kranen en beslag werkt Villeroy & Boch samen met Dornbracht en Inda. Dat levert een ruime keuze aan badkamerstijlen en toebehoren op. Naast nieuwe uitvoeringen van klassiekers zoals nieuwe vormen voor de opzetwastafel Loop, zwart voor wastafel en wc Memento en nieuwe badpanelen voor My Art Emotion, investeerde Villeroy & Boch ook in energie- en waterbesparende technieken.


Zuinig spoelen

Het wandcloset Omnia GreenGain verbruikt maar 3,5 liter water per spoelgang, 2,5 liter of 40% minder dan bij een normaal spoelvolume. Kies je voor een kleine spoelbeurt, dan verbruikt het toilet slechts 2 liter water. Water- en dus kostenbesparend. Het doorspoelresultaat is uitstekend, aan kwaliteit boet dit zuinige systeem dus niet in. Het toilet is ook eenvoudig te plaatsen door het speciale inbouwsysteem.


Zelfspoelend urinoir

Villeroy & Boch bedacht ook een handenvrij spoelsysteem proDetect voor de urinoirs op het mannentoilet. Via een ultramodern radarsysteem ‘herkent’ het urinoir hoe lang het wordt gebruikt. Staat een gebruiker langer dan tien seconden voor het urinoir, dan wordt het spoelprogramma geactiveerd. Het systeem kan zelfs het verschil waarnemen tussen mensen en stilstaande objecten, zoals de kar van het schoonmaakpersoneel. Afhankelijk van de vereisten kan per spoelgang tussen 0,8 en 4 liter water worden verbruikt. De ‘stadiumstand’ is uiterst geschikt voor perioden van intensief gebruik. Met de zelfspoelfunctie, die automatisch 24 uur na het spoelen opstart, wordt de sifon gereinigd en voorkomt het systeem ophoping van vuil of het ontstaan van nare luchtjes.


Snelle montage

Nog een voordeel: het systeem is eenvoudig te plaatsen omdat alle technologie op de standaard waterinlaten wordt gemonteerd en dus achter het keramische onderdeel is weggewerkt. Een groot aantal toiletmodellen zijn sinds kort ook verkrijgbaar met SupraFix, het innovatieve en gepatenteerde systeem van Villeroy & Boch. SupraFix zorgt ervoor dat je de toiletbak eenvoudig en snel kunt installeren. Doordat er niet langer traditionele montagegaten vereist zijn, behoren de onaantrekkelijke kunststof kappen tot het verleden. Het resultaat: een strak design dat veel onderhoudsgemak oplevert.


Supervlak of superstil

De vlakke Squaro douchebakken-serie, gemaakt van Quaryl, is uitgebreid met nieuwe maten en kleuren. De Squaro, die op dit moment trouwens een van de vlakste douchebakken op de markt is, wordt geleverd met alle voor installatie benodigde accessoires.
Voor liefhebbers van bubbels in bad, is er het Whispersysteem. De nieuwe, verchroomde zij-jets zijn volledig vlak ingebouwd. Het massage-effect is daarmee met zeventig procent verbeterd. Je kunt de jets handmatig instellen, waardoor je het volume kunt aanpassen. Bovendien zijn de jets erg stil, waardoor tot rust komen in je bubbelbad nog veel beter kan. De bubbeltjes zijn ook bijzonder klein en krachtig, voor een perfecte massage.


Douchewanden

Het Italiaanse Inda vult het assortiment van Villeroy mooi aan. Deze fabrikant van douchewanden en badkamertoebehoren blinkt uit in tijdloze, elegante en sobere ontwerpen. Handdoekrekjes, wc-rolhouders, beker- en zeephouders en dit in alle mogelijke combinaties… Voor elk wat wils. De Inda badkamerspullen zijn van hoogwaardige materialen gemaakt, veelal een combinatie van verchroomd metaal en glas. De badkamermeubelcollecties Progetto en Contatto brengen kleur in de badkamer. Deze kastjes zijn in allerlei uitvoeringen verkrijgbaar: in verschillende houttinten, in crèmekleur maar ook in hoogglanslak, zoals bordeaux, zwart, wit en felgroen.


Architectuur

Supernova van Dornbracht is een kraan met een hoog sculpturaal gehalte. Met zijn talrijke facetten en polygonale vlakken reflecteert Supernova zijn omgeving. De sculpturale kwaliteit van de armatuur als uitgangspunt van een badarchitectuur, zo omschrijft Mike Meiré – de architect achter de kraan – het ontwerp van de Supernova. Sieger Design, het architectenbureau van de familie Sieger, tekende voor het productontwerp. De Supernova armaturen zijn verkrijgbaar in chroom, platina en champagne en passen zowel in een heel moderne, sobere badkamer als in een meer luxueuze omgeving met goudkleurige accessoires.


Meer info: Villeroy & BochIndaDornbracht

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in