Aanbevolen partners

detremmerie logo
samsung logo
X²O logo
De badkamer

In de regen met de PuraVida van Hansgrohe

Hansgrohe heeft een nieuwe kraanlijn uit: de PuraVida. Om de kwaliteiten van PuraVida te bewijzen, mag de Habitos-redactie de handdouche uit de reeks testen. Twee vrouwen en een man beproefden elk een week lang de douchekop met het aparte design. Lees ons testverslag.

Warme regen op een koude winteravond


Inge Moermans
Hansgrohe belooft met zijn nieuw PuraVida-gamma ‘een belevenis voor alle zintuigen’. Na een stresserende werkdag, een druk avondritueel en een uurtje intensief sporten, kijk ik er dan ook ontzettend naar uit om hun nieuwe handdouche te testen.

Ik ben al een trotse bezitter van de Rainshower van een concurrerend merk, dus ik geniet sowieso al dagelijks van een ware douchesensatie. Ik ben dan ook erg benieuwd of Hansgrohe me met zijn nieuwe grote douchekop nog extra doucheplezier kan geven.
Vooreerst is het design van het PuraVida gamma klassiek wit. Wit in al zijn eenvoud. Ik droom al weg bij de gedachte aan een strakke, volledig witte designbadkamer. Gelukkig past de handdouche perfect op mijn vertrouwde doucheslang.

5 wervelende waterstralen
Dankzij de gloednieuwe Caresse-functie worden er zalige golven van 5 wervelende waterstralen over het hele lichaam verdeeld. De huid wordt geprikkeld en ontspannend verwend met een langzame maar krachtige massage. Er zijn drie verschillende straalsoorten. Het was even zoeken hoe ik de straal kon wijzigen maar het eenvoudige kliksysteem is leuk. De nieuwe EasyClick drukknopomsteller die in het silhouet van de handdouche werd geïntegreerd, vergemakkelijkt de intuïtieve selectie van de drie verschillende straalsoorten namelijk door een simpele druk. De combinatie van de zachte watervloed van de Rainshower met de vitaliserende massagestraal van deze handdouche is mijn favoriet

Een zwak voor de regendouche

TiM Vanhove
Ik ben geen wellnessman. Douchen doe ik omdat het moet, een sauna- of spabeurt zijn al helemaal niet aan mij besteed. Nieuwsgierig naar de PuraVida handdouche ben ik wel. Niet zozeer naar het beloofde weldoende effect, wel naar het technische kunnen.
Al moet ik bekennen, het regeneffect vond ik hoogst aangenaam. Het sproeivlak van de PuraVida is dan ook aardig wat groter dan dat van onze eigen handdouche. Van een regenervaring konden we voorheen dus niet echt spreken. Nu hebben we het wel kunnen ervaren, met een handdouche dan nog wel.

Ik had mezelf voorgenomen om iedere dag één van de drie verschillende douchestralen te testen. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de ervaring de eerste dag de grootste voldoening gaf. Ik was de tweede dag wel verrast door de 5 draaiende stralen die de EasyClick drukknopomsteller beschikbaar maakte. Maar die verrassing bleef vooral visueel. Het effect van de wervelende stralenstroom op m’n lichaam ben ik allang weer vergeten. Temeer omdat ik op dag twee al snel naar de derde stand doorschakelde op zoek naar een nieuwe verrassing.

Uiteindelijk ben ik opnieuw bij de gewone regendouchefunctie uitgekomen om te genieten van het ruime stralenvlak op m’n lichaam. Ja hoor, ik schreef wel degelijk genieten. Ik moet bekennen dat de regendouche-ervaring van de PuraVida in zijn basisstand voor mij wel een nieuwe wereld opende. Eentje waar ik best wat langer van had willen proeven.
Maar de PuraVida ben ik intussen weer kwijt… verloot onder de collega’s en de onschuldige hand was mij niet gunstig gezind.

Mijn eerste regendouche-ervaring

Gretel Kerkhofs
Ik mag een nieuwe handdouche testen. Leuk! Eentje van Hansgrohe met een apart design en in het wit. Mooi, ik hou wel van wit. Ook de vierkante vorm van de douchekop is verrassend maar stijlvol.
Probleem bij de installatie: het handvat van de douche past niet in onze douchehouder. Uiteindelijk lukt het me de handdouche in de houder te manoeuvreren. Als we niet teveel prullen aan de hoogte van de douche, blijft de PuraVida wel zitten… hoop ik.
Streling voor het oog
Oké, het moment om te douchen is aangebroken. Ik heb best wel wat verwachtingen van dit designproduct. Dus kraan open en douchen maar. Hoopvol op dé douchesensatie van het jaar – ja, ik beken: dit wordt mijn eerste keer onder de regendouche - stap ik onder de parelende douchestralen. Maar het ‘eureka-gevoel’ blijft uit.
Goed, dan probeer ik de verschillende stralen maar uit. De straal die ronddraait, de CaresseAIR, is eigenlijk samengesteld uit 5 stralen die als een spiraal en met hoge kracht uit de douche komt. De stralen zouden een massage-effect moeten geven. Ik vind het wel mooi om naar te kijken en probeer heel ontspannen onder deze jetstraal te genieten van het effect op mijn hoofd en hals. Het is een leuk gevoel, maar het komt helaas niet in de buurt van het lichte gevoel dat je krijgt na een echte hoofdmassage.

Mijn echtgenoot is wel helemaal overtuigd van het fijne effect van de PuraVida. Minder van het design en de witte kleur. Maar dat vond ik dan weer zo leuk. Gelukkig maar, want dankzij een onschuldige hand in een ‘lotje-trek’ spelletje onder collega’s mag ik de PuraVida definitief in mijn aftandse douchecabine installeren. Voor een dagelijkse regendouche-ervaring!

Bekijk ook de video over de PuraVida

Meer info: Hansgrohe

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in