De badkamer

Hout in de badkamer: verluchten is het geheim

Aanbevolen partners

logo X2O
Veel badkamermeubels zijn gemaakt uit hout, wegens de vele mogelijkheden voor de afwerking. Maar je moet er wel altijd rekening mee houden dat een badkamer een uitzonderlijk vochtige ruimte is. De O!Blog van Van Marcke legt je met plezier uit hoe je je badkamermeubels in de perfecte staat houdt.
Melamine is mogelijk de meest bekende afwerking. De film is vervaardigd uit een basispapier, gedrenkt in melaminehars, die op een MDF-plaat geperst worden. Al dan niet wordt deze voorzien van een bedrukking. Zo kun je ook kiezen voor een 3D-structuur die eruit ziet als hout. Meerdere lagen melamine met een toplaag, waarbij je nerven voelt, is de zogeheten synchroon. Zowel melamine en synchroon zijn krasbestendig.

De gelakte badkamermeubels vind je in de duurdere categorie. Gelakte meubels worden bedekt met een poeder van matte of hoogglans lak. Dit zelfs tot 7 lagen! Het kleurenpalet kent geen grenzen. Fineer is een natuurlijke laag massief hout van 3mm dik die op een MDF-plaats wordt gekleefd.

Een laatste optie zijn meubels uit massief hout. Vooral eik en teak zijn de populaire jongens van de klas. Je kunt kiezen voor de natuurlijk houtlook of je kleurt het met een speciale olie.

Met Massief hout krijgt je badkamer een authentieke uitstraling. Daarbij is het een duurzaam, natuurlijk materiaal. Vooral wanneer het hout FSC-gecertificeerd is. Dit label geeft aan dat een product volledig gemaakt is uit hout of vezels uit een FSC-gecertificeerd bos, die dus verantwoord wordt beheerd.

Aandachtspunten

Verlucht je badkamer voldoende! Zet je raam open en/of installeer een verluchtingsrooster of badkamerventilator. Elk houten badkamermeubel bij Van Marcke is bestand tegen spatwater en hoge luchtvochtigheid. Komt er toch water op het oppervlak van de kast of wastafelmeubel, droog dit dan steeds af met een vochtige microvezeldoek.

Bron: Van Marcke

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in