Aanbevolen partners

detremmerie logo
samsung logo
X²O logo
De badkamer

Hansgrohe geeft PuraVida nieuw design

Hansgrohe en designstudio Phoenix Design hebben volledig nieuwe, levendige designtaal ontwikkeld die zijn hoogtepunt bereikt in de innovatieve reeks mengkranen en douches PuraVida. De reeks verandert met zijn zachte natuurlijkheid de badkamer in een levensruimte waarvan met elk zintuig genoten kan worden.


PuraVida combineert wit gelakte oppervlakken en glanzend chroom. Hiermee introduceert Hansgrohe het bi-kleurenprincipe in de badkamer. Organisch gevormde onderkanten in helder witte wisselwerking met genereus geproportioneerde en glanzende chroomgedeelten. Dankzij een nieuwe productietechniek smelten deze twee afwerkingen foutloos samen. De witte kleur wordt bewust voor de gehele PuraVida lijn gebruikt als een beeld dat zuiverheid, lichtheid en schoonheid overbrengt.

In de kraanlijn zitten geen agressieve hoeken of scherpe randen. In plaats daarvan stralen de rustgevende en aangenaam afgeronde vormen comfort en veiligheid uit. De straalvormer verdwijnt in de onderkant van de uitloop en geeft de indruk dat het water uit het niets te voorschijn komt. De straalhoek kan gemakkelijk aangepast worden door hem eenvoudig met de vinger te bewegen.


Mengkranen

De PuraVida lijn telt verschillende mengkraanmodellen voor zowel opbouw- als inbouwmontage: van thermostaten over 3-gatsmengkranen tot uitspringende mengkranen voor het bad. Aangepaste toebehoren, een uitvoerige douchereeks met hand-, hoofd- en zijdouches en een slank staafvormig handdouche-element voltooien de reeks.


Douchereeks

Ook de douchereeks wordt gekenmerkt door afgeronde randen en de combinatie van helder wit en glanzend chroom.
De douchekop werd geproduceerd door samenvoeging van twee hoogkwalitatieve zinken helften. Hij trekt de aandacht door zijn ongebruikelijke vlakke rechthoekige vorm die, met een breedte van 400 millimeter, het silhouet van de bader volledig volgt. Ondanks zijn grootte komt deze douche licht en sober over.
De innovatieve douchetechnologie die in de PuraVida handdouche wordt toegepast, zit verborgen tussen de twee buitenschijven. Ontworpen als een vierkant met afgeronde hoeken, vloeit de 150 mm douchekop in het vlak, zacht afgeronde handvat.
De nieuwe EasyClick drukknopomsteller die in het silhouet van de handdouche werd geïntegreerd, vergemakkelijkt de intuïtieve selectie van de drie verschillende straalsoorten via een eenvoudig kliksysteem. De AirPower technologie van Hansgrohe - waardoor lucht in het water wordt geïnjecteerd - verzekert een zachte regenstraal en een vitaliserende gemengde straal. Voor de allereerste keer laat de Hansgrohe PuraVida handdouche te genieten van een massagestraal.


Digitaal doucheplezier

De nieuwe elektronische douchecontrole - RainBrain biedt een digitaal gestuurd comfort in de douche. Exclusieve comfortfuncties voor de douche kunnen makkelijk manueel worden geactiveerd, bijvoorbeeld: de aan/uit-douchefunctie omschakelen, diverse douchefuncties selecteren, contrasterende douches, watercascades of de in de douche geïntegreerde lichtbronnen controleren. Wat meer is, een opwarmfunctie verzekert prettige watertemperaturen al van bij het begin.

Dankzij duidelijke en grote pictogrammen, is de bediening intuïtief en haast kinderspel. Verder kunnen alle functies individueel afgesteld en opgeslagen worden voor maximaal vijf personen. Als optionele extra kunnen hoofdfuncties zoals de watertemperatuur en de start/stop ook bij de roterende knop worden geplaatst die trouwens prettig aanvoelt.
Muziek wordt verstrekt via Bluetooth van een mp3-speler of iPod en direct doorgestuurd naar de Hansgrohe RainBrain douchecontrole.
Het zacht, wit-glasmineralen touch-oppervlak heeft een chroom-gekleurd kader waardoor het een lichte en elegante verschijning kreeg.

Meer info: Hansgrohe

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in