Aanbevolen partners

detremmerie logo
samsung logo
X²O logo
De badkamer

Hansgrohe Ecostat Select, de thermostaat heruitgevonden

Hansgrohe bewijst met de nieuwe thermostaat Ecostat Select opnieuw dat design en wellness in de badkamer hand in hand gaan. De nieuwste thermostaat van het merk laat je toe om je ideale temperatuur en waterhoeveelheid intuïtief in te stellen en is bovendien een streling voor het oog.


Samen met Phoenix Design heeft sanitairspecialist Hansgrohe AG de opbouwthermostaat heruitgevonden. De nieuwe, compacte vorm vervangt het typisch hoogtechnologische design van andere thermostaten op de markt. De Ecostat Select heeft een gesloten behuizing met een vlakke bovenkant en wordt in opbouw gemonteerd op de muur. Op het eerste gezicht zie je niet dat het om een thermostaat gaat. De verbindingen zitten volledig verborgen, met als bijkomend voordeel: een groot tablet waar je je bad- of doucheaccessoires op kwijt kunt.

Intuïtieve bediening met ingezeepte handen

Het brede, vlakke tablet is gemaakt van veiligheidsglas. De grote, duidelijke symbolen voor het instellen van het watervolume en de temperatuur zijn goed zichtbaar door het glas, wat de thermostaat intuïtief in gebruik maakt. De ergonomisch gevormde bedieningsgrepen om het water en de temperatuur in te stellen laten zich makkelijk bedienen, zelfs door kinderen of met natte en ingezeepte handen. De behuizing is volledig geïsoleerd met lucht, waardoor die nooit te warm (en dus gevaarlijk) wordt. De afgeronde hoeken verzekeren nog meer veiligheid.

Vernieuwend design in de thermostaatwereld

Vanuit het brede, vlakke glazen tablet vormt de Ecostat Select een zachte kromming naar de muur. Wanneer je een douche neemt, lijkt de thermostaat op die manier letterlijk te verdwijnen en zie je alleen nog het glazen tablet. “We hebben een nieuw concept bedacht voor thermostaten met deze compacte vorm”, zegt Tom Schönherr, medeoprichter van Phoenix Design. “Het idee is eenvoudig, lijkt volledig logisch en is echt verbazingwekkend. De nieuw ontwikkelde connectietechnologie en het feit dat thermostaatpatronen de voorbije jaren een stuk kleiner zijn geworden, zorgden ervoor dat dit compact design mogelijk was.”

Waterbesparend douchen

De thermostaat is apart beschikbaar voor zowel bad als douche. Maar hij maakt ook onder andere deel uit van de nieuwe Raindance Select Shower Pipe, een voorgeïnstalleerde unit met een regendouche, handdouche en dus ook de thermostaat Ecostat Select. Daarnaast is er ook een model beschikbaar met EcoSmartfunctie. Het ingebouwde slot, eenvoudig te bedienen met een drukknop, beperkt dan de waterstroom met ongeveer 50% tot zo’n 10 liter per minuut.

Technische gegevens

 • Beschikbaar als bad- of douchethermostaat.
 • Kleur: in chroom of wit/chroom.
 • Debiet 22 l/min (model met EcoStopknop in te stellen op 10 l/min).
 • Voorinstelbare warmwaterbegrenzing tot 40° C.
 • Behuizing met geïsoleerde watergeleiding: wordt nooit te warm.
 • Tablet van veiligheidsglas.

 

Interessant voor de installateur

Dankzij de snelkoppelingen is de Ecostat Select vlug en eenvoudig te installeren. De aansluiting met centrale schroef op de bodem van het kraanlichaam minimaliseert de installatietijd en verhindert dat er krassen komen op het thermostaatoppervlak. De grepen klikken vast en kunnen eenvoudig verwijderd worden om de kraan te onderhouden of de cartouche te vervangen.

 • G ½, omsteller geïntegreerd in greep.
 • Terugslagkleppen.
 • MTC-cartouche.
 • S-koppelingen met geluiddemper.
 • Tussenas 150 ± 12 mm.


Meer info:
Hansgrohe

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in