Aanbevolen partners

detremmerie logo
samsung logo
X²O logo
De badkamer

Flexconcept, de ingenieuze scharnier voor flexibele montage van douchedeur

Met de lancering van Flexconcept op Batibouw 2011 bevestigt Aquaconcept zijn reputatie als innoverende producent van op maat gemaakte profielloze, glazen doucheconcepten. De badkamerspecialist uit Beveren-Waas patenteerde nu ook een revolutionair scharnier waardoor een precieze maatopname in de meeste gevallen niet meer nodig is, en de installateur de glaspanelen zelfs binnen de 48 uur kan monteren bij zijn klant.

Bij Flexconcept worden twee scharnieren als bevestigingslink en als draai-element geplaatst tussen het vaste deurdeel en het draaiende deurdeel, één onderaan en één bovenaan. Het unieke van deze scharnier in chroomkleur schuilt in het ingebouwd regelsysteem waardoor de installateur, bij de montage van het vaste en draaiende gedeelte, een speling overhoudt. Hij kan nu het draaiende gedeelte over het vaste gedeelte schuiven, zo ver als nodig, en dan alles onzichtbaar vastzetten in de scharnier.

Dankzij Flexconcept kan de installateur dus alle maten aan, zelfs als de betegeling dikker zou uitvallen dan voorzien. Hij kan de draaiende glazen douchedeur via de scharnier dan immers makkelijk opschuiven en vastzetten tot tegen de tegelwand of Aquawall en aldus een absolute waterdichtheid waarborgen.

Het grote voordeel van deze ‘flexibele’ scharnier met ingebouwde regeling is er ook voor de ongeduldige en veeleisende particulier. Want na de plaatsing van de douchebak en van de wandtegels is er normaliter nog een precieze maatopname nodig om de maten van de glaspanelen te bepalen. En daarna duurt het in principe 4 weken vooraleer de installateur die kan plaatsen. Dankzij de Flexconcept-scharnier kan Aquaconcept nu, indien nodig, uit stock leveren binnen de 48 uur. Bovendien is Aquaconcept ook enorm ‘flexibel’ in de formaten, waarbij de inbouwmaten per glaspaneel tot 1200 mm breedte kunnen gaan.

Flexconcept is overigens ook toepasbaar boven een bad, zowel met één-, twee- als driedelige badwand op 180°. Handig is dat men thuis elk doucheconcept in 3D vooraf kan visualiseren en budgetteren via het online configuratiesysteem op www.aquaconcept.be. 

Meer info: aquaconcept.be

Supersanit Groupement S.A. - Paleis 9 - Stand 229

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in