Aanbevolen partners

samsung logo
De woonkamer

Fatboy & Marimekko: avantgardistisch zitten

De Fatboy-collectie kent al heel wat modellen en kleuren. Uit een nauwe samenwerking tussen het Finse textiel- en kledingbedrijf Marimekko groeiden enkele nieuwe uitvoeringen: Unikko en Kaivo

Het merk Fatboy staat onmiskenbaar voor kwaliteit en originaliteit. De basis van Marimekko’s filosofie ligt in het gegeven dat design geïnspireerd wordt op het mooie leven van alledag. Twee verschillende componenten die samen smelten in de nieuwe Fatboy the original-uitvoeringen Unikko en Kaivo


Unikko

Ontwerpster Maija Isola verraste in 1964 de oprichter van Marimekko met een aantal exorbitante bloempatronen, één daarvan is Unikko.


Kaivo

Toen Maija Isola een emmer in een put gooide, zat ze hoe er zich gerimpelde cirkels vormden op het wateroppervlak. Dit inspireerde haar voor het Kaivo-patroon.

De grote afmeting (140*180 cm) van de Fatboy/Marimekko biedt volop ruimte om in weg te zakken en weg te dromen. De Fatboy is gemaakt van praktisch en gemakkelijk te reinigen nylonmateriaal met een speciale water- en vuilafstotende coating.
Afnemen met een vochtige doek is voldoende om de Fatboy er weer als nieuw uit te laten zien. De adviesverkoopprijs voor de Fatboy/Marimekko bedraagt 249 euro.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in