Aanbevolen partners

detremmerie logo
samsung logo
X²O logo
De badkamer

Eerste Citterio-collectie voor Hansgrohe

De eerste badkamercollectie van de hand van de gerenommeerde Milanese architect en designer Antonio Citterio, in samenwerking met Axor - het designermerk van Hansgrohe AG – is een staaltje design.


Met deze succesvolle, bekroonde collectie en het onderliggende ruimtelijke concept introduceerden Axor en Antonio Citterio in 2003 een nieuw soort behaaglijkheid voor de badkamer: kwaliteitsdesign rond het centrale element water. En nu neemt Antonio Citterio deze badkamercollectie nog een stap verder met de creatie van een nieuw type mengkranen, om de comfortzone in de wastafelruimte te optimaliseren. Een nieuwe hoofddouche in een robuust design en met een uitmuntende afwerking, vormt samen met de Axor Citterio showerpipe een volledig voorgemonteerd douchesysteem voor wandmontage.
 

De badkamer als leefruimte

Zijn eerste ruimtelijke concept in 2003 was gericht op de verdeling van de badkamer in een welzijnszone en een functionele zone. Door het gebruik van kwaliteitsmaterialen en comfortabele meubels en accessoires creëert hij zones die bestemd zijn om te herbronnen en te relaxen. Daartegenover - letterlijk dan - bevinden zich functionele zones zoals douche of toilet.
In zijn nieuwe versie stelt de Italiaanse architect een doorgedreven interpretatie van zijn segmentatieconcept voor: in een ingesloten plaats midden in de kamer bevinden zich het toilet, samen met de wastafel, de douche en het bad langs de buitenmuur. Deze centrale “kamer in de kamer" is ook het element dat de slaapruimte verbindt met de ruimte voor de lichaamshygiëne. Want, zelfs met deze duidelijke afscheiding, leidt het design van Antonio Citterio tot een comfortabele, ruime omgeving waar badkamer en slaapkamer harmonieus in elkaar overvloeien.


Samenspel

Door het samenspel van zwart en wit marmer en de natuurhouten vloer, en door de combinatie van een ronde spiegel met de rechte lijnen van de wastafelbasis ontstaan er opwindende contrasten. Zo benadrukt Antonio Citterio bewust de wastafelruimte en het design van de producten, en trekt hij deze lijn consequent door in de sterke combinaties van rechte lijnen en vloeiende vormen, van hoekige en afgeronde elementen.
 

Handige kraan en douche

Volledig in lijn met zijn onmiskenbare, precieze vormgeving ontwierp Antonio Citterio ook de nieuwe eengreeps-wastafelmengkraan voor Axor Citterio: met zijn royale hoogte van 180 millimeter en gemakkelijk regelbare straalhoek aan de hand van de vlak geïntegreerde straalvormer, biedt deze mengkraan het summum aan gebruikscomfort.
De combinatie van functionaliteit en esthetiek is ook duidelijk aanwezig in de nieuwe hoofddouche van Axor Citterio. De kleine, onopvallende douchekop is robuust, maar ziet er niettemin bijzonder fraai uit. Met de laterale verstelhendel die zich op een prominente plaats bevindt, kunnen de verschillende types waterstralen rechtstreeks en gemakkelijk ingesteld worden. Buitengewoon gebruiksvriendelijk dus. Deze douche wordt gekenmerkt door een krachtige, verkwikkende waterstraal die rechtstreeks op het lichaam gericht is dankzij de schuine hoek van de douchearm. 
 
Info: www.hansgrohe.be

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in