Aanbevolen partners

van eyk logo
Velux logo
Raamaankleding

Een antwoord op de meest gestelde vragen rond raambekleding

Goed gekozen raambekleding kan dé finishing touch zijn van een interieur. Maar hoe vind je jouw ideale raambekleding? Door een antwoord te geven op de volgende vragen helpen we je graag op weg in jouw zoektocht.

1. Hoe meet ik het best een raam op?

Bij een dagmaat wordt standaard een aantal mm afgetrokken door de fabriek van de hoogte en/of breedte, zodat het product vrij komt te hangen in het kozijn. Vooral belangrijk bij plaatsing 'in de dag'. Bij een blijvende maat wordt geen mm afgetrokken. De fabriek levert exact de maat die besteld is. Zorg zelf voor de reductie bij plaatsing 'in de dag', zodat het product vrij hangt in het kozijn.

2. Mijn oude raambekleding is stoffig, wat nu?

Heel wat producten kun je zelf reinigen, de manier waaop vind je meestal terug op de website van de producent van het product. Ga je liever niet zelf aan de slag, dan is het mogelijk het product professioneel te laten reinigen. De beste manier van reinigen is ultrasoon. Bij techniek worden door een bassin met vloeistof een reinigingsmiddel geluidtrillingen gestuurd. Watermoleculen gaan daardoor imploderen tegen je raambekleding en deze terug zuiver maken. 

3. Welke raamdecoratie plaatsen in een veranda?

Bij een verande durven de temperaturen nog als eens hoog oplopen door de vele verschillende beglazingen. Kies daarom voor oplossingen die het licht en de warmte buitenhouden zoals screebs Mogelijkheden zijn screens of zonweringen,

4. Bestaan er ook producten die goed zijn voor het milieu?

Ja, een groot aantal producten zijn gemaakt van milieuvriendelijk materiaal: houten jaloezieën met FSC keurmerk, rolgordijnen met de biologisch afbreekbare Greenscreen stof en alle Horizontale Jaloezieën waarvan het aluminium voor 95% gerecycleerd is.

5. Gaan privacy en natuurlijk licht samen in de badkamer?

Voor vochtige ruimtes zoals badkamers of keukens vormen de Horizontale Jaloezieën en gordijnjaloezieën met componenten in aluminium en PVC een uitstekende oplossing. Zelfs Houten jaloezieën zijn een optie.

6. Kan ik raamdecoratie plaatsen zonder boren?

Je hebt net de muren bezet en wil deze niet meteen beschadigen, kies dan voor draai-kiep ramen in aluminium of PVC.

7. Kan ik zonder rolluiken met raamdecoratie een volledig verduisteren?

Ja, dit kun je bijvoorbeeld dpen met een rolgordijn in combinatie met zijgeleiders en borstels. Ook doeken zijn een oplossing.


Met dank aan
Luxaflex

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in