Aanbevolen partners

van eyk logo
Velux logo
Raamaankleding

Raamaankleding: van isolerend tot biologisch afbreekbaar

Luxaflex, de specialist in raamdecoratie, verrast interieurliefhebbers dit jaar met innovatieve ideeën. Zo presenteert het bedrijf een rolgordijn uit volledig afbreekbaar materiaal, raambekleding die je in delen kan openen of raambekleding die de vensters mee helpt isoleren. We zetten hun nieuwigheden op een rijtje.


GreenScreen Earthcare

De nieuwe collectie rolgordijnen van Luxaflex is verkrijgbaar vanaf eind mei 2009. Hierin valt vooraal GreenScreen Earthcare op, een rolgordijn waarvan het doek volledig biologisch afbreekbaar is: bijzonder innovatief en op-en-top milieuvriendelijk. De nieuwe collectie rolgordijnen telt in totaal 260 stoffen, waaronder heel wat exclusieve gordijnen zoals de zijdeglans Tabris, de geweven Scenery, de metaalachtige Archive en de jacquards Sultan en Omey. Deze stoffen zijn verkrijgbaar in een hele reeks kleuren en in speciale behandelingen waaronder DustblockTM (vuil- en stofwerend) en Topar PlusTM (warmte- en lichtweerkaatsend).


Trendkleuren voor 2009: geel, groen & paars

Krachtige kleuren als geel, groen en paars stelen dit jaar niet alleen de show op de catwalk, maar bepalen ook binnenshuis de sfeer. Daarbij kunnen échte interieurliefhebbers zich uitleven in een uitgebreid assortiment decoratieve accessoires. Stel je eigen rolgordijn samen met bijvoorbeeld een organische sierhanger, metalen ringen, contrasterende biezen, een decoratieve onderlat of een exclusief patroon van Swarovski-kristallen. Als het van Luxaflex afhangt, is een hoogstpersoonlijk rolgordijn in 2009 dé trend - getuige ook het ongelooflijke assortiment rijke en buitengewone stoffen, de terugkeer van jacquards en burn-out-designs en een ongekende aandacht voor decoratieve afwerking.


Nano-rolgordijn voor glaspartijen

Het nieuwe rolgordijn Nano van Luxaflex is niet alleen exclusief en decoratief maar ook erg eenvoudig om te bevestigen. Dit rolgordijn zit namelijk in een kleine cassette die probleemloos vastgemaakt kan worden op een glazen oppervlak zonder te boren of te schroeven. Nano is speciaal ontworpen voor kantelende vensters en glazen deuren. Het vernuftige systeem is zo uitgewerkt dat het gordijn feilloos opent en sluit, ongeacht uitspringende vensters of deurklinken. Nano is even snel te installeren als te verwijderen, zonder schade achter te laten. Ideaal voor huurders dus.


MegaView, voor dubbel uitzicht

Ronduit vernieuwend binnen de collectie horizontale jaloezieën is de gepatenteerde techniek MegaView, die door de revolutionaire techniek extra uitzicht creëert. De jaloezieën zijn er in alle kleuren en sluiten op dezelfde manier als de normale 25 mm brede jaloezieën. Als je ze echter opent, verdubbelt je zicht naar buiten doordat twee lamellen ‘clusteren’ en zo een bredere opening creëren. Praktisch dubbel zoveel uitzicht dus, terwijl tegelijk de lichtinval en inkijk gewoon geregeld kunnen worden.


Variozone, in delen open

Een horizontale jaloezie die je in delen kan openen? Deze revolutionaire raambekleding op naam van Luxaflex heet Variozone. De innovatie zit hem in het feit dat je de lamellen bij deze jaloezie zo kan bedienen dat het bovenste deel open is, het onderste deel gesloten, het bovenste deel gesloten, het onderste deel open, of open in het midden, wat je maar wil. Door één beweging van de bedieningsketting kunnen de lamellen in secties open gezet worden of juist helemaal gesloten. Ideaal om inkijk van buitenaf te vermijden en tegelijk voldoende licht door te laten. Ook perfect geschikt om verblindend zonlicht gericht te weren, zonder te verduisteren, in ruimtes waar bijvoorbeeld veel met beeldschermen wordt gewerkt.


Persoonlijk van smal tot breed

Big is beautiful. De nieuwe horizontale jaloezieën van Luxaflex zijn er ook met een nieuwe lamel van 70 mm breed, ideaal voor grotere ramen. En net als de andere jaloeziebreedtes biedt ook de 70 mm lamel weer volop mogelijkheden tot het maken van een 100% eigen jaloezie. Voor de ‘finishing touch’ kan gekozen worden voor bijvoorbeeld een Fusiondesignkoof en/of stoffen ladderband in effen kleuren of met decoratieve print. Daarnaast zijn er ook tal van vernieuwingen in de afwerking van de lamellen: Icon, Soft Peel, Sparkle Coating, Crystal Coat, Retro, Linear Prints, Wrinkle Paliochrome en Metallic Frost. Verder zijn er heel wat nieuwe kleuren en speciale effecten toegevoegd, zodat je heel creatief je hoogstpersoonlijke jaloezie kan samenstellen.
De nieuwe collectie horizontale jaloezieën van Luxaflex is verkrijgbaar vanaf eind maart 2009.


Isolerende honingraatstructuur

Het innovatieve van Duette Shades schuilt in de honingraatstructuur die het hele jaar door voor een perfecte regeling van licht en warmte zorgt. De horizontale luchtkussentjes - een isolerende luchtlaag - vormen een lichtgewicht maar efficiënte barrière tegen hitte of kou. In de winter houden ze de warmte lekker vast, in de zomer vormen ze een buffer voor tropische temperaturen én beschermen ze tegen schadelijke UV-stralen.


Energie-efficiënte Architella

Deze nieuwe ingenieuze Duette Shade heeft een geplooide stof met honingraatstructuur, met drie luchtkamers. Daardoor is het één van de meest opmerkelijke en energie-efficiënte raamdecoraties op de markt. Met een Duette Architella aan het raam, zal het isolatievermogen meer dan verdriedubbelen, wat in de winter tot 30% besparing op je energiefactuur kan betekenen. De Duette Shade vermindert ook warmtebelasting door zoninstraling. Een venster met dubbele beglazing en zonder raamdecoratie laat 76% van de zonnewarmte binnen. Duette Architella reduceert dit tot zo’n 15%. Zo kun je in de zomermaanden ook fors besparen op airconditioning.


Duette Fixé, strak en stevig

Blikvanger uit de collectie is Duette Fixé – de voorkant is gelijkmatig geplooid, de achterzijde is strak en zorgt voor stevigheid. Deze stof heeft een zachte textiele uitstraling en filtert het licht heel sfeervol. Bovendien zijn de trekkoorden niet zichtbaar zodat het een harmonieus geheel is. Enkele kleuren kunnen in verschillende plooibreedtes verkregen worden, waardoor je in dezelfde kamer ramen met verschillende afmetingen moeiteloos dezelfde uitstraling kan geven.


Van transparant tot verduisterend

Duette Shades zijn er in een hele waaier kleuren en in een hele reeks stoffen, van transparant tot halftransparant en verduisterend, waaronder vlamvertragende stoffen en Black-out-stoffen. Andere opties zijn Top Down en Bottom Up, waardoor je de raambekleding op en neer kan bewegen precies op de plaats die je wilt. Ook is een gecombineerde uitvoering mogelijk die uit twee verschillende stoffen bestaat. Duette Shades zijn dan ook bijzonder geschikt voor toepassingen in lofts, serres en grote raampartijen met enkel glas.


Plissé shades

De nieuwe collectie Plissé Shades van Luxaflex vormt een waaier van effen stoffen, kleuren en exclusieve dessins in vier transparanties. De effen stoffen kregen rijke structuren mee, een grove look en luxueuze draden. De bestaande Luxaflex Plissé Shades kregen nog meer spannende kleuren, aangepast aan de laatste interieurtrends. De nieuwe dessins variëren in stijl van modern chic over klassiek tot basic, retro en etnisch. Elke transparantiegraad telt verschillende dessins en sommige patronen zijn zowel in doorzichtige als doorschijnende stof verkrijgbaar. Met een gecombineerde uitvoering kun je zelfs een doorschijnende en verduisterende stof samenbrengen. Hierdoor kun je overdag genieten van het uitzicht door een zeer transparante, lichtfilterende stof en ’s nachts overschakelen naar een minder doorzichtige of zelfs verduisterende stof die absolute privacy garandeert. De collectie Plissé Shades van Luxaflex is verkrijgbaar vanaf eind februari 2009.


Roman Shades

Luxaflex heeft de collectie vouwgordijnen Roman Shades uitgebreid met nog meer mogelijkheden, zodat de toepassing nog breder wordt. De optie Top Down en Bottom Up biedt de mogelijkheid om Roman Shades op allerlei manieren te positioneren: van boven naar beneden, van beneden naar boven, of een combinatie van beide. Zo kan ervoor gekozen worden om veel natuurlijk licht binnen te laten, terwijl de privacy helemaal gegarandeerd blijft. Ook handig om de mate van inkijk perfect in te stellen, bijvoorbeeld voor badkamers, ramen aan de straatkant en kantoren.
De collectie krijgt ook een nieuwe bovenrail en een metalen kettingbediening. Naast het feit dat de nieuwe bovenbak kleiner is dan de vorige, heeft dit systeem ook het grote voordeel dat de stof niet alleen van onderaf van de bovenrail genomen kan worden, maar ook van bovenaf. Dit maakt het reinigen van het vouwgordijn inclusief de ophaalkoorden mogelijk.


Info: Luxaflex

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in