Aanbevolen partners

detremmerie logo
samsung logo
X²O logo
De badkamer

Doucheschuifdeur zonder storende profielen

Een doucheschuifdeur zonder storende profielen, of een douchedeur waarbij de scharnieren volledig in het glas verzonken zijn: de Belgische badkamerspecialist Aquaconcept brengt met hun nieuwe concepten Railconcept en Railconcept veel innovatie in de badkamer.

Strak design

Het Belgische Aquaconcept positioneert zijn innovaties voor in de badkamer op de raaklijn tussen een strak design en gebruiks- en onderhoudsgemak. Hun Railconcept bijvoorbeeld is een nieuw type van doucheschuifdeur, waarbij alle mechaniek in de ene rail bovenaan de deur verwerkt zit. Onderaan zit geen rail, dus ook geen opstapje of uitsparing waarin vuil zich opstapelt.
Het nieuwe Flatconcept borduurt hier op voort. In dit doucheconcept met designallures vloeien glas en scharnieren naadloos in elkaar. De scharnieren tussen de vaststaande en draaiende deurdelen zitten als het ware verzonken in de glaspartij dankzij hightech lasertechnologie. Ideaal dus om met enkele vlotte vegen van de spons de hele glaspartij en scharnieren te reinigen.

Zonder scharnieren

Flatconcept kan zelfs geplaatst worden zonder profielen. De scharnieren in chroomkleur worden dan rechtstreeks in de tegelmuur geboord (serie 151-152). Of je kunt ervoor opteren om de profielen ietwat zwevend voor de grote glaspartijen te plaatsen. In dat geval worden de profielen aan het plafond (serie 160-161) bevestigd of via een knikprofiel van 90° over het glas tegen de achterliggende wand (serie 160M en 161M). Interessant is dat de volle glaspartij altijd de contouren van de muur volgt, zelfs al zijn de muren niet volledig loodrecht. Het veiligheidsglas (8 tot 10 mm) kan namelijk schuin uitgefreesd worden. De klant kiest ook altijd zelf de inloopopening, zelfs voor de kleinste badruimtes. Na bestelling door de sanitaire dealer komt sowieso een gespecialiseerd Aquaconcept-team naar de werf om de precieze maatopname te doen, nadat tegels en douchebak geplaatst zijn. Nauwelijks 3 à 4 weken na maatopname kan al geleverd worden.

3D-visualisatie

Voor wie al aan het dromen gaat over zijn hoogstpersoonlijke wellness-eiland in de badkamer, heeft Aquaconcept een leuke tool ontwikkeld. Op hun website kun je via 3D-tekeningen je eigen badkamer samenstellen door al hun producten te combineren. Ook de persoonlijk gewenste maten kunnen ingegeven worden, zodat je meteen ook al een prijsindicatie krijgt.

Meer infoAquaconcept

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in