Aanbevolen partners

detremmerie logo
samsung logo
X²O logo
De badkamer

Doucheschermreeks Filia / Filia XP, een klasse apart

Met de nieuwe douchereeksen Filia en Filia XP biedt Kermi een exclusief design aan met een maximale functionaliteit – en dit alles aan een uiterst aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding.

Een nobele transparantie met een strak design, perfect in functie – zo zijn de nieuwe reeksen Filia en Filia XP te omschrijven. De beide reeksen ronden het exclusieve gamma met beslag met een interessante prijs-kwaliteitverhouding perfect af.

Filia op maat – Filia XP standaard

Waar de profielloze douchewand Filia voor iedere situatie exact op maat vervaardigd wordt, kan de Filia XP standaard geïntegreerd worden in nagenoeg elke badkamersituatie, hetzij op de betegelde vloer, hetzij op een douchebak. In tegenstelling tot de Filia wordt de Filia XP door middel van een muurprofiel zonder zichtbare schroeven gemonteerd. Het ruime verstelbereik tot 30 mm biedt het voordeel dat afwijkende maten of oneffenheden van de muur makkelijk kunnen opgevangen worden.

Een edel design met veel functies

Voor de liefhebbers van een maximale transparantie is de Filia optioneel bij enkele uitvoering leverbaar met een extrasmal muurprofiel. Dit kan zoals gebruikelijk tegen de betegeling gemonteerd worden of door een smalle uitsparing in de muur/betegeling volledig onzichtbaar verzonken worden.
Beslag en grepen van beide nieuwe reeksen bestaan uit hoogwaardig metaal. Het beslag van de deuren biedt daarenboven een ruim 180° zwaaicomfort en garanderen een comfortabele instap en een ideale ruimtelijke aanpassing aan de doucheruimte. Voor een verluchting van de doucheruimte na gebruik kunnen de pendeldeuren op ruimtebesparende wijze naar binnen draaien waardoor een optimale bewegingsvrijheid in de badkamer gevrijwaard blijft.
Het in het deurbeslag geïntegreerde liftmechanisme garandeert een zijdezachte deurloop en een zekere sluiting: een absolute must vooral bij een montage op vloerniveau. Het standaard meegeleverde fijne bodemprofiel kan indien gewenst geplaatst worden op de spatwaterdichtheid te verhogen.
Talrijke pendeldeurvarianten zijn in nagenoeg iedere ruimtelijke situatie in te passen. Drie transparante haakjes aan de standaard meegeleverde stabilisaties (afhankelijk van de bouwvorm), zorgen ervoor dat allerlei doucheaccessoires steeds binnen handbereik zijn. Een bijkomende handdoekhouder die overal op het glas kan voorzien worden zorgt er tevens voor de handdoek steeds binnen bereik is.
Meer info: Kermi

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in