Aanbevolen partners

detremmerie logo
samsung logo
X²O logo
De badkamer

Doucheglas onzichtbaar vastgehouden

Wie droomt niet van een glazen douchewand die wel verzonken lijkt in de tegelmuur, zonder een zichtbaar profiel? In het ‘Wallconcept Invisible’ van Aquaconcept zit het aluminium profiel alvast mooi, stevig en onzichtbaar weggewerkt in de muur, achter de tegels. Opnieuw een gepatenteerde innovatie waarmee Aquaconcept ongetwijfeld zowel zal scoren bij de eindgebruiker als bij de (interieur)architect.


De eindgebruiker krijgt immers een volle glaspartij die mooi overvloeit in zijn betegelde muur, of dit nu een rechte dan wel schuin aflopende muur is, en hij hoeft ook geen zichtbaar profiel te onderhouden. Voor de eigenlijke betegeling, slijpt de installateur een groef in de muur van boven naar beneden, met een speling van 15 mm diep en 12 mm breed. Het aluminium profiel wordt in de groef gebracht. Na betegeling van de muur kan de installateur het 8 mm glaspaneel in het profiel schuiven.

Het glaspaneel wordt geklemd met een waterdichte kunststofdichting. Dus geen gebruik van siliconen op de muur die na verloop van tijd toch maar zouden losweken... Met diezelfde kunststofdichting wordt het glaspaneel vervolgens netjes waterdicht gemaakt tegen de muur. Inoxconcept


Sky Invisible

Behalve in de badkamermuur kan het concept van het onzichtbare profiel ook worden toegepast in het plafond. Aquaconcept ontwikkelde daartoe de ‘Inoxconcept Sky Invisible’. Men kan hierbij ofwel een volledig vrijstaand glaspaneel aan het plafond bevestigen via een onzichtbaar profiel, dat ingewerkt wordt in de (verlaagde) plafond, of men kan opteren voor een zijpaneel, terug onzichtbaar verzonken in het plafond en zonder profiel, bevestigd tegen de muur. Hierbij volgt het glas de contouren van de afgewerkte muur.

Met ‘Wallconcept Invisible’ en ‘Inoxconcept Sky Invisible’ tracht Aquaconcept steeds meer rekening te houden met de huidige vragen van de (interieur)architect, die de strakheid van hun ontwerp ook in de douche wil doortrekken. Beide concepten kan men overigens altijd visualiseren en budgetteren via een gebruiksvriendelijk online 3D-configuratiesysteem op www.aquaconcept.be.


Meer info: AquaConcept


Lees ook: Wetenschappers ontdekken het geheim van perfecte douche

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in