Aanbevolen partners

samsung logo
De woonkamer

Plannen voor de woonkamer

Onze kijk op wonen os danig geëvolueerd. We delen ons huis niet langer op in kleine aparte kamers met elk een specifieke functie, maar gooien de ruimtes graag open, letterlijk én figuurlijk. De keuken valt mee in de leefruimte, een ruimte waar je zowel uitgebreid tafelt, luiert in de zetel of nog verder werkt achter de pc. Net daarom is het handig om op te lijsten waar je vooral ruimte in nodig hebt.

Definieer je noden

De belangrijkste uitdaging bij het inrichten van de woonkamer is dan ook hoe je al die verschillende functies in één ruimte kan combineren. Daarom doe je er goed aan om eerst na te gaan hoe je de ruimte wil gebruiken.
  • Vind je het belangrijk om met heel de familie comfortabel te eten, dan is een grote tafel noodzakelijk.
  • Hecht je belang aan rust en kalmte, voorzie dan een comfortabele zithoek en misschien ook een open haard en goede leesverlichting.
  • Wil je ook kunnen werken, dan heb je een rustige werkhoek nodig.…
  • Als je eenmaal weet wat je belangrijk vindt kan je in de woonkamer, met behulp van kleuren, verlichting en meubelopstelling opdelen in verschillende zones

Uitstraling: van landelijk tot strak

Voor je verder aan het inrichten slaat, moet je voor jezelf natuurlijk ook uitmaken welke uitstraling je je woonkamer wilt meegeven.

  • Misschien heb je al een goed zicht op je eigen woonstijl: strak en minimalistisch, gezellig landelijk, speels en kleurrijk…
  • Naar welke sfeer je voorkeur ook uitgaat, de keuze aan meubels, stoffen en accessoires is enorm.
  • Of misschien kun je moeilijk kiezen? Weet dan dat je je helemaal niet hoéft te beperken tot één afgebakende woonstijl.
  • De beste leidraad voor het sfeervol inrichten van je huis is immers je eigen persoonlijkheid en levensstijl. Volg die en je zit altijd goed!

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in