Aanbevolen partners

samsung logo
De slaapkamer

De slaapkamer 2.0, meer dan enkel een slaapplaats

Slapen en vrijen: meer dan deze activiteiten deden we vroeger niet op onze slaapkamer. Maar in de moderne slaapkamer gebeurt er véél meer.

Het is een levende plaats. In de slaapkamer 2.0 eet, werk, sport en relax je. De slaapkamer is als het ware een goed uitgeruste, luxueuze hotelkamer geworden, maar dan bij je thuis!

Oude slaapkamer

De oude slaapkamer bestond uit een bed, slaapkamerkasten en een nachtkastje. De slaapkamer nieuwe stijl bevat een pak meer ingrediënten. Dat merk je zo bij de nieuwe functies van de slaapkamer. De ruimte moet daarom wel groter zijn dan vroeger.

Bij een renovatie breek je enkele muren uit en maak je van meerdere ruimtes één kamer.

Bij een nieuwbouw plan je gewoon een grote ruimte in.

Denk daarbij aan de oriëntatie van de master bedroom. Zorg bijvoorbeeld voor een mooi uitzicht op het terras of de tuin. Ook extra grote ramen zijn aangeraden om nog meer te kunnen genieten.

Nieuwe functies van de slaapkamer

Ontspanningsruimte

Geef toe, we leven te jachtig en hebben recht op ontspanning. De slaapkamer heeft alles om het te maken als dé ontspanningsruimte in huis. De kamer is aangenaam ingericht en biedt een oase van rust.

Eetplaats

Voor de meeste maaltijden moet je nog altijd in de eetkamer of keuken zijn. Maar ontbijten, een koffie drinken of genieten van een wijntje gebeurt almaar vaker in de slaapkamer. Creëer hiervoor een extra zithoek. Een sofa, een zetel, een salontafel en een koelkast - zoals bij een hotelkamer - meer heb je niet nodig voor een eigen loungehoek.

Multimedia

Televisie kijken in de slaapkamer mag dan slecht zijn voor de nachtrust. We zijn er toch fan van. Flatscreens en home theatresystemen zijn daarom ‘the way to go’ in de nieuwe slaapkamer. De tv(-steun) of de console integreer je in het meubilair. Of geniet met een tablet of een smartphone van je favoriete programma. Denk wel aan je rug(steun). Indien je geen verstelbaar bed hebt, zijn extra kussens een goed alternatief.

Domotica

Nu we het toch hebben over de technische kant van het verhaal, denk eraan om domotica of automatisering te installeren. Rolluiken met afstandsbediening, controle over je lichten en verwarming met je tablet, … Dat alles samen zal je comfort fors verhogen.

Habitos.be-tip: voorzie voor alle multimedia voldoende stopcontacten en oplaadpunten (voor je smartphone, tablet, ...) Lees: Hoeveel stopcontacten heb je per kamer nodig?

Dressing

In de nieuwe slaapkamer maakt de kleerkast plaats voor een heuse dressing. Deze biedt meer mogelijkheden, maar is ook groter. Toch kun je plaats besparen door haar volledig in te bouwen.

De dressing kan ook dienst doen als buffer tussen het slaapgedeelte en de badkamer. Zo loopt de ene kamer moeiteloos over in de andere kamer, maar beschik je toch over een (privacy) buffer.

Badkamer

Meer dan een wastafel vond je vroeger niet in de slaapkamer. Nu mag het meer zijn, véél meer. De volledige badkamer mag ‘ensuite’(in dezelfde ruimte gelegen) zijn. Deze badkamer is een extra badkamer en dus niet de enige in huis.

Luxe

De extra badkamer creëert een gevoel van luxe. Hoe? Kies dat zelf. Ga je voor een enkel vrijstaand bad of integreer je een volledige badkamer in je slaapkamer? Beiden kunnen.

Wellness

Bij een ‘normaal’ bad of douche hoeft het niet te stoppen in de slaapkamer. Wellness integreren is zo maar een optie. Stel je voor: een sauna of een whirlpool in de master bedroom. Dat klinkt toch geweldig? Of ga je voor de infraroodcabine of de massagedouche? Hoe dan ook, ontspannen is de boodschap.

Intimiteit

Voor intimiteit zorg je door te werken met een tussenwand of zoals gezegd met een dressing. Nog chiquer: plaats de badkamer in een grote glazen kubus. Zo heb je toch een afgesloten ruimte, zonder al te veel aan licht en ruimtelijkheid in te boeten.

Decoratie

Deze geïntegreerde badkamer heeft natuurlijk een invloed op de inrichting en de decoratie van je slaapkamer. Voor eenheid zorg je door in de bad- en slaapkamer te werken met dezelfde materialen en kleuren. Onze kleuradviseur geeft je nog tips voor de slaapkamer.

Denk niet alleen aan de echte badkamerproducten zoals een douche, een toilet en het kraanwerk, maar besteed ook aandacht aan de andere meubels. Een opbergbank of sofa misstaat niet in de badkamer 2.0. Of wat dacht je van een slaapkamer met open haard?

Habitos.be-tip: Denk bij de extra badkamer ook aan de ventilatie. Een goed werkend ventilatiesysteem is belangrijk om vocht- en condensatieproblemen in de badkamer/slaapkamer te vermijden.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in