De slaapkamer

Word uitgeslapen wakker, dankzij zuivere lucht

Op World Sleep Day staan we graag stil bij het belang van een goede nachtrust. Na een korte nacht ben je niet enkel vermoeid, maar heb je vaak ook hoofdpijn, kan je je moeilijk concentreren en ben je sneller prikkelbaar. Heb je lekker doorgeslapen, dan voel je je gewoon beter in je vel. Mentaal en fysiek. Reden genoeg dus om werk te maken van een ideale slaapomgeving, met innovatieve en duurzame oplossingen.

De klassieke tips voor snel inslapen en diep doorslapen kent iedereen. Drink geen koffie of andere cafeïnehoudende dranken te laat op de dag, beperk je schermtijd en weer schermen uit de slaapkamer, bouw een vast bedritueel in en ga op vaste tijden slapen. Toch wordt een erg belangrijke factor vaak over het hoofd gezien: de kwaliteit van de lucht in de slaapkamer.

De meerwaarde van ventilatie

Per dag adem je 450 liter CO2 uit. Logisch dus dat de luchtkwaliteit na een nacht slapen in een onverluchte kamer te wensen over laat. Hoog tijd voor actie. Voldoende zuurstof is namelijk een cruciale voorwaarde voor een goede nachtrust. Wil je dus uitgeslapen wakker worden, dan zorg je voor een degelijke ventilatieoplossing, zoals de Healthbox 3.0 van Renson. Een vraaggestuurd systeem, dat de slaapkamer automatisch gaat ventileren en de vervuilde lucht vervangt door gezonde buitenlucht, als het systeem vaststelt dat er te veel CO2 in de kamer is.

Andere hulpmiddelen

Ook een aangename temperatuur – idealiter 16 tot 18°C – en een stille, donkere slaapplek bevorderen de kwaliteit van je nachtrust. Renson bundelt deze uitdagingen in flexibele en veelzijdige oplossingen. Buitenzonwering die de hitte in de zomer buiten houdt? Absoluut. In verduisterend doek om meteen ook het binnenvallend licht in de ochtend tegen te houden? Dat kan zeker. Gecombineerd met raamroosters in een akoestisch dempende uitvoering voor eventueel nachtlawaai? Triple check!

Bron: Renson

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in