Aanbevolen partners

detremmerie logo
samsung logo
X²O logo
De badkamer

De oplossing voor vlakke douchevloeren

Met steeds meer nadruk op ‘wellness’ in de badkamer zijn massage-, inloop- en regendouches momenteel razend populair. Voor dit type van doucheruimtes is een vlakke, drempelloze doucheruimte aangewezen, daarom is een aangepaste inbouwsifon van belang.


Vlakke douchevloeren vereisen vlakke afvoeren, dit is de logica zelve. De hele afvoertechniek moet immers onder de afwerkvloer worden geïnstalleerd. Die geringe bouwhoogte is dikwijls een probleem voor de afvoercapaciteit van het water. Met Advantix Top biedt Viega nu een eenvoudig te reinigen afvoer voor doucheafvoergoten en hoekafvoeren met een afvoercapaciteit van maar liefst 0,8 tot 1,2 liter per seconde.
Deze grote capaciteit wordt bereikt door de lage stromingsweerstand in de afvoer en het grote oppervlak van het basiselement. De behuizing van de afvoer is bovendien de eerste die 100% waterdicht tot 20 mm flexibel in hoogte kan worden aangepast.
Het waterslot van de Advantix Top, dat bescherming biedt tegen geuroverlast, is standaard 50 mm, maar kan, indien nodig tot 30 mm worden verlaagd. De constructie van de Advantix Top voorziet daartoe in waterbuffers en schotwanden zodat bij een plotselinge onderdruk de benodigde waterhoeveelheid behouden blijft.

Bescherming tegen verdamping

Een bijkomend voordeel van de Advantix Top is de verbeterde bescherming tegen verdamping dankzij de grote waterhoeveelheid (ca. 1 liter) in de afvoer. Zo blijft de effectieve waterslothoogte gedurende 8 tot 10 weken behouden en is dus ook bij langere afwezigheid een betrouwbare bescherming tegen vervelende rioolluchtjes gegarandeerd.
Het meervoudig gepatenteerde binnenwerk is bijzonder eenvoudig te reinigen en te onderhouden. Voor het reinigen hoeft alleen de dompelpijp te worden verwijderd. De reinigingsopening die daarmee ontstaat, is groot genoeg om met een spiraalveer de leiding te kunnen reinigen.

Info: www.viega.be
 

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in